İnsanlopedi

Ağaç Çizimi – Gerçekçi Ağaçlar Çizmeyi Öğrenin

Ağaç Çizimi

Çocukken zaten ağaç çizmiş olsak da gerçekçi ağaç çizmek bazen oldukça zorlayıcı olabiliyor. Çok fazla dal ve yaprak ağacınızın sahte ve kalabalık görünmesine neden olabilir, ancak çok azı da aynı derecede sorun yaratabilir. Bu çizim eğitiminde size iki farklı ağaç türünün sıfırdan nasıl çizileceğini göstereceğiz! İpuçlarımız ve püf noktalarımızla kısa sürede gerçekçi ağaçlar çizebileceksiniz.

Farklı ağaç türleri

Dünya üzerinde büyük ve yemyeşil yapraklılardan kozalaklı ağaçlara kadar sayısız ağaç türü bulunmaktadır. Bu ayrıntılı çizim eğitiminde size bu iki ağaç türünü çizme adımlarını göstereceğiz. Yaprak döken bir ağaçla başlayıp kozalaklı bir ağaçla bitiriyoruz.

Farklı ağaç türleri
Ağaç çizimi

Ağaç çizimi – yaprak döken bir ağaç için talimatlar

Yapraklı, detaylı ve gerçekçi ağaçlar çizmek ilk başta oldukça zorlayıcı görünebilir. Güzel ve ayrıntılı bir ağacı sorunsuz bir şekilde boyayabilmeniz için size bireysel adımlarda rehberlik edeceğiz.

Adım 1: Ağaç gövdesi için bir çizgi çizin

Kalemi kağıda koymadan önce kağıdınızın veya tuvalinizin ortasını bulmaya çalışın. Bu merkez noktasından, yeşillik ağacınızın ana gövdesini temsil eden dikey bir kılavuz çizgi çizin. Bu ilk adımdaki en önemli şey, ana gövde kılavuzunun etrafında yeterli boşluk bırakmaktır, çünkü etrafına çok daha fazla ayrıntı ekleyeceğiz.

Ağaç gövdesi

Adım 2: Dalların kaba şeklini çizin

Bu ilk kılavuz çizgilerini çizerken tavsiyemiz, onları çok ince çizmenizdir. Bunları sonraki adımlar için temel olarak kullanacaksınız ancak daha sonra sileceksiniz. Bu kılavuzların amacı ağaç dallarınızın gerçekçi bir şeklini almanıza yardımcı olmaktır. Kavisli ve kemerli çizgiler kullanarak ana gövde kılavuzundan uzanan birkaç dal çizerek başlayın . Dalları gövde kılavuzunun alt kısmından değil, dörtte birinden yukarı doğru çizmeye başlamalısınız. En alttaki dallar hemen hemen yatay olarak çizilmeli ve ağacın tepesine doğru ilerledikçe daha fazla yukarıya doğru eğim yapmalıdır.

İpucu: Dallarınızda daha fazla hacim oluşturmak için bazı dallarınızı uçlarından ayırmak isteyebilirsiniz . Gerçekçi bir görünüm elde etmek için dallarınızın çoğunu ayırmamaya dikkat edin.

ilk kılavuz çizgileri

Adım 3: Ağacın tepesinin taban çizgisini çizin

Bu adımda, ağacınızın genel şekline en uygun kavisi elde etmenize yardımcı olacak önemli bir kılavuz çizgi daha çizeceğiz. Önceki adımda çizdiğiniz alt dalların altına tek bir yatay taban çizgisi çizin. Bu çizgiyi en uzun dalların sonuna kadar dışarı doğru uzatmak istiyorsunuz.

Bu noktada ağacınız buna benzer bir şeye benzemelidir.

taban çizgisi

Adım 4: Ağacın tepesinin taslağını çizin

Bu adımda, ağacınız için kapsayıcı bir şekil oluşturmak amacıyla az önce çizdiğiniz yatay taban çizgisini kullanacaksınız. Ana gövde kılavuzunu merkez olarak kullanarak tamamlanmamış bir daire çizin. Bu tamamlanmamış daire, yatay taban çizgisinin bir ucunda başlamalı ve diğer ucunda bitmelidir. Bu kavisli şekil, ağacınız için doğru genel şekli elde etmenize yardımcı olacaktır ve bunu aşağıdaki adımlarda yaprakları ve dalları yerleştirmek için kullanacağız.

İpucu: Bu tamamlanmamış daire hilal şeklinde değildir. Bunun yerine, dairenin ana gövde kılavuzunun tamamını tamamen kapsayacağını hayal edebilirsiniz, ancak onu yatay taban çizgisinde çizmeyi bırakırsınız.

Ağacın tepesi

Adım 5: Ağaç gövdesinin siluetini çizin

Bu beşinci adım nispeten basittir ancak bu aşamada çok önemlidir. İlk adımdan itibaren bagajın ana çizgisini temel alın ve her iki tarafına da bagajın ana hatlarını çizin. Gerçekçilik katmak için bazı eğriler ve tümsekler çizin. Gövdeyi orta çizginin altından çizmeye başlayabilir ve yatay taban çizgisinin altında bitirebilirsiniz. Bazı köklerin ipucunu vermek için gövdenin en alt kısmına birkaç küçük kavisli çizgi çizerek bu adımı tamamlayabilirsiniz.

İpucu: İdeal olarak, orta kılavuz çizgisinin her iki yanında bir miktar eşit boşluk bırakırsınız.

Ağaç gövdesi

Adım 6: Ağaç gövdesine kabuk yapısı sağlayın

Bu adımda ilk son ayrıntıları eklemeye başlıyoruz. Ağaç gövdesini çizerek başlayacağız çünkü zaten ana hatlarını çizmiştik. Bagajınıza eklediğiniz ağaç kabuğu detayları parmak izine benzer şekilde benzersiz olacaktır. Ağacınızın gövdesine birkaç koyu, kavisli çizgi çizerek başlayın. Bu çizgiler ve oval şekiller kalından inceye değişebilir ve gövdenin her iki ucuna doğru akabilir.

Ağaç gövdesi

Artık az önce çizdiğiniz koyu çizgilerin içine ve çevresine soyut eğriler ve ovaller çizmek için daha ince çizgiler kullanabilirsiniz. Kesin desen bireysel sanatsal ifadeye bırakılmıştır. Bu kavisli çizgiler ağaç gövdesinin ana eğrisini takip etmelidir ve aynı zamanda ağaç gövdesinin kıvrımlarını sarıyormuş gibi görünmelerini de sağlayabilirsiniz. Kabuğunuzdan memnun kalana ve aşağıdaki resme biraz benzeyene kadar bu çizgileri çizmeye devam edin.

İpucu: Bu ayrıntıları yatay taban çizgisinin ötesine taşımaktan korkmayın; çünkü bu ayrıntılar eninde sonunda kemer içindeki yapraklar ve dallarla karışacaktır.

kabuk yapısı

Adım 7: Ağacın tepesinin siluetini çizin

Ağaç çizimimizin bu adımında ağacın tepesinin genel taslağını oluşturacağız. Bu taslak için inşaat yayına giren ve çıkan tek bir sürekli çizgi kullanabilirsiniz. Bu sürekli gölgelik çizgisi içinde, birçok yaprağın ana hatlarını temsil eden keskin eğrilere ve yaylara sahip olmak istiyorsunuz. Yatay taban çizgisinin alt kısmında, ağaç gövdesinin kabuğunun üzerinde uzandığı noktaların etrafına ağacın tepesinin ana hatlarını çizebilirsiniz.

İpucu: Ağaç tepenizin taslağının kesimlerini ve noktalarını işaretlemek için dal kılavuzlarını kullanabilirsiniz. Taslağınızı tamamladıktan sonra kalan kılavuz çizgilerini silebilirsiniz.

Ağacın tepesi

Adım 8: Yaprakları çizin

Bu adımın ilk kısmı ağaç gölgesinde dalların yaprakların arasından geçeceği birkaç alanı seçmektir. Boş bırakacağınız bazı soyut ve kavisli alanları çizebilirsiniz. Boş alanlarınızı seçtikten sonra ağacın tepesinin geri kalanını yapraklarla doldurmaya başlayabilirsiniz. Küçük kavisli çizgiler ve noktalar kullanarak kolayca yaprak izlenimi yaratabilirsiniz. Ağacınızın tepesine çeşitlilik katmak için bu çizgilerin ve noktaların boyutunu ve şekillerini değiştirin.

İpucu: Bu adım muhtemelen oldukça uzun sürecektir, ancak bu ayrıntıları eklemek için ne kadar çok zaman harcarsanız son ağacınız o kadar gerçekçi olur!

ağaç gölgesi

Adım 9: Öne çıkan dalları ekleyin

Bu adım, ağaç çiziminde gerçekçiliğe doğru önemli bir adımdır. Ağacın içinden uzanan küçük, ayrıntılı dallar çizmek için son adımda bıraktığınız boş alanı kullanın. Şube kılavuzlarını bıraktıysanız, bunları şubelerinizi planlamak için kullanabilir veya serbestçe çizebilirsiniz. Doku ve gerçekçilik eklemek için bu küçük dallara gövdeyle aynı kavisli çizgileri verebilirsiniz.

Bu kısa kavisli çizgiler ve noktalar çiziminize başka bir katman daha ekleyerek ağacın tamamını bir araya getirir.

ağaç çizimi

Örnek çizimimizde gölgeliğin kenarlarından bazı küçük dalların çıktığını göreceksiniz. Bu dallara taze sürgünler ve küçük yapraklardan oluşan küçük detaylar ekledik.

gölgeliğin kenarları

Adım 10: Ağaç gövdesini ve dallarını renklendirin

Ekleyeceğimiz ilk renk tonları dallar ve ağaç gövdesi olacak. Rengi, boya veya renkli kalemler gibi seçtiğiniz bir ortamı kullanarak ekleyebilirsiniz. Temel renk olarak açık ila orta kahverengi bir renk kullanın ve hassas dalları ve gövdeyi dikkatlice renklendirin. Ağaç gövdelerini çizmenin en önemli kısımlarından biri rengi doğru seçmektir.

İpucu: Hemen çok koyu bir kahverengiyle başlamamalısınız. Çok koyu bir kahverengiyle başlarsanız sonraki adımlarda ek gölgelendirme ayrıntıları ekleyemezsiniz.

gerçekçi ağaç taslağI

Adım 11: Renkli Vurgular ve Gölgeler Ekleme

Bu adımda ağaç çizimimize biraz daha derinlik ve gerçekçilik katmak için az miktarda koyu ve açık renkler kullanacağız. Biraz daha koyu bir kahverengi tonuyla başlayın ve bu rengi ağaç gövdesi ve dallarının bölgelerine hafifçe ekleyin. Bu koyu gölgeleri dalların alt kısmına veya arka plana doğru uzaklaşan ağaç gövdesinin kenarlarına eklemek en iyisidir.

ek gölgelendirme ayrıntıları

Adım 12: Ağacın tepesini renklendirin

Bu adımda ağacımızın tepesindeki yapraklara açık yeşil renkte tek bir katman ekleyeceğiz. Bir sonraki adımda daha koyu bir gölgenin gölgelerini ekleyeceğimiz için nispeten açık yeşil bir renk kullanmanızı öneririz. Bu adımda ağacın tepesinin tamamını bu tek renkle renklendirebilirsiniz. Boya kullanıyorsanız, belirli alanların diğerlerinden daha hızlı ve daha koyu kurumasını önlemek için bu adımı oldukça hızlı bir şekilde tamamlamanız gerekebilir.

Uç! Dallarınızın uçlarındaki küçük yaprakları da renklendirmeyi unutmayın!

açık yeşil renkte tek bir katman ekleme

Adım 13: Ağacın tepesinin tonlarını boyayın

Ağacın dallarını ve gövdesini derinlik ve boyut kazandırmak için gölgelendirdiğimiz gibi, aynısını yaprakları için de yapacağız. Son adımdan sonra ağacımız oldukça düz görünüyor ancak gölgeleme ile bize doğru çıkan yaprakları gölgeler ekleyerek ön plana çıkaracağız. Bu gölge için en iyi renk açık gridir. “C” şekillerini kullanarak yeşillik taçlarınıza bir miktar gölge ekleyin.

İpucu: Farklı yönlerde eğriler kullanmayı deneyin, ancak daha önce çizdiğiniz yaprakların şekillerini takip etmek en iyisidir. Kenarlarda, ağaç tepesi anahattı eğrisini takip edin.

Ağacın dallarını ve gövdesini derinlik ve boyut kazandırma

Adım 14: Son gölgelendirme katmanını ve vurguları ekleyin

Bu son adıma, daha açık bir gri tonuyla başka bir gölgeleme katmanı ekleyerek başlayın. Bu gölgelendirmeyi önceki adımda düzenlediğiniz alanlara ekleyin. Bu son gölgeleme katmanı, önceki adımdaki daha sert gölgenin dağılmasına ve daha doğal görünmesine yardımcı olacaktır. Daha sonra boyanızın veya kaleminizin beyaz bir tonunu alıp yaprak kümelerinin her birinin üstüne vurgu ekleyebilirsiniz. Mümkün olan en gerçekçi efekti elde etmek için bu vurgunun yeşil renkle iyice karıştığından emin olun.

Ve böylece yaprak döken bir ağaç çizdiniz! Ağaç çizmeye yönelik bu ilk rehberi beğeneceğinizi umuyoruz.

Son gölgelendirme katmanını ve vurguları
Exit mobile version