Site icon İnsanlopedi

Alevilik , Sünnilik Ve Şiilik Arasındaki Farklar Nedir?

Alevilik Sünnilik Ve Şiilik

Alevilik Sünnilik Ve Şiilik

Alevilik, Sünnilik ve Şiilik, İslam’ın üç ana mezhebidir. Kısaca söyleyecek olursak bu mezhepler arasında bazı temel farklılıklar bulunmaktadır.

Bunlar, Alevilik, Sünnilik ve Şiilik arasında bulunan bazı temel farklılıklardır. Bu farklılıklar, mezhepler arasında zaman zaman çatışmalara da neden olmuştur.

Alevilikte namaz ve oruç nasıldır ?


Alevilikte namaz ve oruç, Sünni İslam’da olduğu gibi değildir.

Alevilerde oruç, Muharrem ayının 1. gününden 12. gününe kadar tutulmaktadır. Bununla birlikte Oruç, gün doğumundan gün batımına kadar tutulmaktadır. Bu sürede, yemek, içmek, sigara ve cinsel ilişkiden uzak durulmaktadır. Oruç, Muharrem ayının 12. günü, oruç açma töreniyle sona erer. En önemlisi Oruç açma töreninde, Alevilerin en önemli yemeği olan aşure yapılmaktadır. Aşure, 12 farklı malzemeden yapılmaktadır .Açıklamak gerekirse Hz. Muhammed’in soyundan gelen 12 imama ithafen yapılmaktadır.

Alevilerde oruç, bir ibadet olarak değil, bir matem ibadeti olarak görülmektedir. Bunun nedeni Alevi inancına göre, Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı, Kerbela’da zulmü ve haksızlığı protesto etmek için şehit düşmüştür. Bu sebeple Alevilerde oruç, bu şehitleri anmak ve onların davasını sürdürmek için tutulmaktadır.

Alevilikte namaz neden farz değildir ?

Exit mobile version