İnsanlopedi

Diş -Dudak Çizimi – Adım Adım Gerçekçi Bir Ağza Doğru

farklı boyutlarda dudak çizme

Anatomi çizim becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız diş çizmeyi öğrenmek önemli bir çizim egzersizidir. Dişler her zaman ağzın açılmasıyla birlikte görüldüğü için yüzün ilginç bir özelliğidir. Bu derste ağız yapısının bir bütün olarak nasıl oluşturulduğunu anlamak için hem ağız hem de diş çizimini öğreneceğiz. Dişler de harika bir konudur çünkü bize genel yüz özelliklerine nasıl katkıda bulunduklarını gösterirler. Dişleri ağza yerleştirmeye yönelik bu çok yönlü yetenek, kendi anatomi çizimleriniz için dişleri nasıl tasarlayacağınız konusunda size daha iyi bir fikir verecektir.

Diş çizmek için basit bir rehber

Dişler görünüşte karmaşıktır çünkü her zaman ağzı çevreleyen özellikler içerisinde çizilirler. Bu, doğru bir diş taslağı oluşturmak için ağzın nasıl şekillendirileceğini anlamamız gerektiği anlamına gelir. Bu kılavuzda, süreci, bu özellikleri basit ve anlaşılır bir şekilde nasıl şekillendireceğimizi yavaş yavaş gösterecek, sindirimi kolay adımlara ayıracağız. Çizimi basit bir diş taslağından daha gerçekçi bir diş çizimine dönüştürdüğümüzde diş çizmek kolaydır. Bu diş çizim kılavuzu size gerçekçi bir diş çizimi oluşturmak için gerekli becerileri verecektir.

gerçekçi bir diş çizimi

Gerekli malzemeler

Bu diş çizim kılavuzunda diş çizimimizin çizim sürecini oldukça basit tutmak için basit araçlar kullanacağız. Bu eğitim, dijital bir cihaz kullanılarak oluşturulmuştur ancak tüm çizim işlemleri, diş çizmeye yönelik geleneksel çizim araçlarına aktarılabilir. Geleneksel çizim araçlarını kullanıyorsanız bir kurşun kalem, silgi, tükenmez kalem, kalemtıraş ve biraz kağıt bulundurduğunuzdan emin olun. Gerekli tüm malzemelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Diş çizmek için adım adım talimatlar

Bu diş çizimi dersinde, ağzın şekli ve dişlerin ağza yerleşimi üzerinde çalışacağımız basit bir diş çizimi ile başlayacağız. Daha sonra ağzın yapısını iyileştirmek ve daha gerçekçi bir diş çizimi oluşturmak için temel diş çizimini iyileştirmeye çalışıyoruz. Daha sonra diş çizimine üç boyutlu bir kalite kazandırmak için gölgeleme ve çizgiler kullanarak daha fazla ayrıntıyı dahil edeceğiz.

Artık ne bekleyeceğimizi bildiğimize göre, diş çizmeye yönelik bu kılavuza başlayalım.

Adım 1: Dişleri şekillendirin

Ağzı şekillendirerek başlıyoruz çünkü bu dişlerin ne kadar görünür olacağını belirleyecek. Bu durumda dişlerin büyük bir kısmı görünecek şekilde bir gülümseme çizmek istiyoruz.

ağzın genel şekli

Daha sonra dişlerin yerleşimini belirlemek için kullanabileceğiniz ağzın genel şeklini tasarlamaya zaman ayırmalısınız. Çizim yaparken hangi dişlerin görüneceğini düşünmek istiyoruz.

dişlerin yerleşimi

Normalde gülümsediğinizde üst dudak, orta ve yan kesici dişlerin yanı sıra köpek dişleri ve birinci ve ikinci küçük azı dişleri gibi üst sıradaki dişleri gösterecek şekilde kalkar. Zamanımızın büyük bir kısmını bu özelliklerin taslaklarını çizmeye harcamak istiyoruz.

kavisli bir hareket

Ağzı şekillendirirken dudakların büyüklüğünü de dikkate almak istiyoruz. Üst dudak alt dudağa göre biraz daha ince olma eğilimindedir. Alt dudak ayrıca ağzın altında kıvrılarak ağzın her köşesine bağlanan kavisli bir harekete sahiptir.

Diş taslağı

Adım 2: Diş taslağını hassaslaştırın

Bu noktada dişlerin ağızdaki düzeninin hafif bir taslağına sahip olmalıyız. Buradan itibaren, çeşitli özelliklerin şeklini iyileştirmek için taslak üzerinde son bir kez yavaşça çalışmak istiyoruz.

dişlerin ağızdaki düzeni

Bu noktada önceki taslağımızı kolayca silebilir ve ardından önceki taslağı birkaç ince ayrıntıyla yeniden çalışmaya başlayabiliriz. Burada farklı özelliklerin şekillerini mükemmelleştirmeye çalışabiliriz. Ön dişlerin veya orta kesici dişlerin en büyük olmasını sağlayarak farklı dişler arasındaki boyut farkını yakalamaya başlayabiliriz. Daha sonra yan kesici dişleri biraz küçültüp yanlarına uzun köpek dişleri ekliyoruz.

Ayrıca dudaklardaki kalp şeklindeki yapıyı yakaladığımızdan emin olmak istiyoruz, bu nedenle üst dudağı alt dudağa göre biraz daha küçük yapacağız.

farklı dişler arasındaki boyut farkı

Ağız gülümseyip üst dudak kalktığında alt dudak da hafifçe düşer. Bu, orta ve yan kesici dişler gibi alt dişleri biraz daha iyi görmemizi sağlar. Önemli olan ağzın içini karartırsanız dişlerin yapısında daha fazla boyut ve derinlik elde edersiniz. Bu da ister istemez dişleri öne doğru çekerek daha gerçekçi görünmelerini sağlar.

gerçekçi görünme

Şekli iyileştirip ağzın özelliklerini belirledikten sonra taslağımızı son bir kez hafifçe silmek isteyeceğiz. Şimdi rengi çizime dahil edeceğiz.

ağzın özelliklerini belirleme

Adım 3: Temel boya katmanını ekleme

Diş çizimimize rengi dahil etmeye başladığımız yer burasıdır, bu daha çok rengin çevredeki özelliklere dahil edilmesiyle ilgilidir. Ağızdaki renk değerlerini düşünerek başlayalım.

Temel boya katmanı

Açık tonlarla başlayıp daha sonra koyu tonlar ekleyerek renklerimizi katmanlamak istiyoruz. Dudak söz konusu olduğunda ağırlıklı olarak pembe ve kırmızı tonlarıyla ilgileniyoruz.

pembe ve kırmızı tonları

Ağız bu gülen şekle sahip olduğundan diş etleri de ağızda görünecektir. Diş etlerinin dudaklara göre biraz daha koyu olmasını sağlamak istiyoruz.

diş etleri

Ağızdaki hatları koyulaştırdığımızda her seferinde kırmızının daha koyu tonlarını kullanmayı düşünmek isteriz. Amaç, ağızda ışık ve gölgenin en belirgin olduğu yeri anlamak ve bunun renklendirmemize rehberlik etmesini sağlamaktır.

kırmızının daha koyu tonları

Ağzı koyulaştırırsak ağız çiziminin boyut kazandığını fark ederiz. Yine ağızdaki gölgeleri ağzın her özelliğinde bulunan daha koyu tonlar olarak düşünelim.

ağızdaki gölgeler

Ayrıca dudakların kenarlarını koyulaştırarak dudakları daha fazla göstermeye başlayabiliriz. Ama aynı zamanda stratejik olmalı ve dudaklarda negatif alanlar bırakarak ışık yaratmalıyız.

dudaklarda negatif alanlar

Adım 4: Ağza daha koyu tonlar ekleme

Ağızdaki temel pembe ve kırmızı renkleri belirledikten sonra, farklı özelliklere daha fazla yapı ve tanım kazandırmak için daha koyu karakterlerle başlayabiliriz.

Ağza daha koyu tonlar ekleme

Bu noktada ağzın her bir özelliğinin temel rengine bakmaya başlıyoruz, bunu farklı renklerin biraz daha koyu tonuyla güçlendirebiliriz. Burada daha iyi şekil ve form için bazı çizgiler eklemeye de başlayabiliriz.

daha iyi şekil ve form için bazı çizgiler ekleme

Bu koyu renkleri dahil ettiğimizde dişlerin etrafından dolaşmaya çalıştığımızı da unutmamalıyız. Dişleri etrafındaki özellikleri koyulaştırırken negatif bırakmak istiyoruz.

koyu renkleri dahil etme

Ağzın farklı bölgelerine zaman ayırıyoruz ve renklerin birbirine göre doğru olmasını sağlıyoruz.

Ağzın iç özelliklerini renklendirme

Ağzın iç özelliklerini renklendirdiğimizde bu alanların ışığa en az maruz kaldıkları için en karanlık yerler olduğunu da fark edeceğiz. Ayrıca üst dudağın üzerine yaslanmasından dolayı üst diş etlerinde hafif bir gölgelenme olduğunu da fark edeceğiz. Çiziminizi renklendirmeye devam ederken hangi alanların en az ve en çok ışığa maruz kalacağını ve bunun renk değerlerini kaçınılmaz olarak nasıl etkileyeceğini her zaman aklınızda bulundurmalısınız.

üst ve alt dudakların ortasını belirtme

Dudaklar ışığa en çok maruz kalan bölge olduğu için dudakların yapısından geçen o parlak anları yaşamak istiyoruz. Ayrıca üst ve alt dudakların ortası, ağız köşelerine göre biraz daha açık olacaktır.

ağız köşeleri

Adım 5: Ağzın çeşitli özelliklerini vurgulayın

Ağzın bir diğer özelliği de sıklıkla nemli olması, bu özelliklerin yüzeye yansımasına neden olmasıdır. Dudaklar ve ağzın iç özellikleri söz konusu olduğunda, bu olumsuz alanlarda çalışarak nem ve vurguları önermek istiyoruz.

olumsuz alanlarda çalışarak nem ve vurguları önerme

Alt dudağın kavisli yapısını hesaba kattığımızdan, dudağın orta bölgesinde vurgular oluşturacağımızdan emin olmak istiyoruz. Bu vurguları ağzın iç özelliklerine de aktararak ona nemli bir nitelik kazandırabiliriz.

dudağın kenarlarında ve geniş yüzeyinde vurgular

Bu detayları eklerken dudakların, diş etlerinin ve dişlerin dokusunu hesaba katmak her zaman önemlidir. Özellikle nemli ve ışığı yansıtan yüzeylerde kaçınılmaz olarak vurgulanmalar oluyor.

küçük vurgular

Bu küçük vurguları diş etlerine de uygulayabiliyoruz çünkü diş etlerinin çok nemli bir kalitesi var ve bu da kaçınılmaz olarak bu ışık yansımalarını yaratıyor.

Son Ayrıntıları Ekleme

Adım 6: Son Ayrıntıları Ekleme

Artık gölgelerin en çok olduğu bölgelerdeki daha koyu detaylar üzerinde çalışmaya başlayabiliriz. Öncelikle ağzın köşeleri de dahil olmak üzere ağzın iç özelliklerine odaklanmak istiyoruz.

koyu detaylar üzerinde çalışma

Şekillerini biraz daha iyileştirmek için dişlere birkaç gri tonu da ekleyebiliriz. Bunu dişlerin birleştiği yerlerde yapabileceğimiz gibi ağzın arka kısmındaki dişleri de koyulaştırabiliriz.

Diş çizmek

Ve işte birkaç kolay adımda dişlerin nasıl çizileceğini öğrendiniz. Diş çizmek, sindirimi kolay birkaç adıma bölündüğünde kolay bir iştir. Her adımda zaman ayırmayı unutmayın; sonuçta gerçekçi bir diş çizimi elde edeceksiniz.

Hatırlanması gereken ipuçları ve püf noktaları

gölgeleme ve çizim teknikleri üzerinde çalışma

Diş çizmeyi öğrenmek aynı zamanda gölgeleme ve çizim teknikleri üzerinde çalışmanız için de size iyi bir fırsat verir. Dişler çok düzgün bir mine yüzeyine sahiptir ve bu da yüzeyleri boyunca gölge oluşumunda çok hafif bir değişime neden olur. Bu, düzgün gölgelendirmeniz üzerinde çalışmanın ve gölgelemenizde ince degradeler oluşturmayı öğrenmenin harika bir yoludur.

Sıkça Sorulan Sorular

Dişlerinizi nasıl gölgelendirirsiniz?

Dudaklar dişlerin üzerinde durduğu için dişler sıklıkla dudaklar tarafından gölgelenir. Bu, üst dişlerde ince gölgelenmelere neden olur ve dişler ne kadar görünür hale gelirse, ışık kaynağına o kadar fazla maruz kalırlar. Amaç dişlerin gizli ve açık kısımları arasındaki ince gölgeyi yakalamaktır. Ayrıca çenenin aşırı veya az kapanmasını da düşünmeliyiz, çünkü sıklıkla alt sıradaki dişlerin gölgelenmesine yol açan bir aşırı kapanış vardır. Bu nedenle gölgeleme yaparken ışık kaynağını ve dişlerin ışık kaynağıyla nasıl etkileşime girdiğini dikkate almak önemlidir. Işık kaynağını anladıktan sonra en etkili gölgeleme biçimiyle çalışabilirsiniz; bu, aydınlık ve karanlık alanlar arasında çok az farkın olduğu yumuşak gölgelemedir.

Dişlerin etrafına dudak nasıl çizilir?

Dudak ve farklı boyutlarda dudak çizmenin birçok yolu vardır. Bu, yaratıcı bir karar vermeden önce seçenekleri düşünmek istediğimiz anlamına gelir. Ancak tüm dudaklarda üst dudak genellikle daha küçüktür ve dişlerin üzerinde kavislidir. Alt dudak genellikle düz veya yukarı doğru kıvrıktır ve kuvvetli bir kavise sahiptir. Dudaklar ayrıca dişleri hafifçe açığa çıkaran hafif bir açıklığa sahiptir. Ağzı gülümseyerek çizdiğimizde üst ve alt dudakların şekilleri pek değişmez, sadece genişler. Üst dudaklar biraz genişler ve hafifçe yukarı doğru hareket ederek üst dişlerin diş etlerini açığa çıkarır.

Exit mobile version