İnsanlopedi

Grafiti çizmeyi öğrenin – talimatları resimlerle tamamlayın

Grafiti çizim

Grafiti harfleri çizmek, her türlü benzersiz harfin nasıl oluşturulacağını öğrenmenin harika bir yoludur. Grafiti oldukça soyuttur ve grafiti kelimeleri çizmek her zaman bir yorum meselesidir, yani grafiti kelimeleri çizerken alabileceğimiz birçok farklı yön vardır. Grafiti harfleri her türlü şekilde olabilir. Bu kılavuzda birkaç basit fikirle oynayacağız. Yeni başlayanlar için kolay grafiti harflerine yönelik bu kılavuzda, bazı grafiti harfleri için bize iyi rehberlik ve ilham verecek farklı unsurlardan ilham alacağız. Ayrıca grafitinin kendini ifade eden bir yazı biçimi olduğunu ve bazen sürece başlamanın zor olabileceğini de göreceğiz. Bu kılavuzda, grafiti çizimlerinize dahil edebileceğiniz yaratıcı fikirler bulmanıza yardımcı olacak birkaç basit teknik göstereceğiz.

grafiti yazı kılavuzu

Grafiti nasıl çizileceğini anlayın

Bu kolay grafiti yazı kılavuzunda, düz metni benzersiz grafiti harflerine dönüştürmemize yardımcı olacak üç adımlı bir sürece bakacağız. Bu eğitim, size yapılabilir bir yöntem kullanarak grafiti kelimeleri çizme süreci hakkında fikir verecek basit ve eğlenceli bir kılavuzdur. Grafiti çizmek genellikle ilk bakışta çok zor görünebilir, çünkü kelimeler genellikle çok karmaşık ve soyuttur, bu da onları kendi başınıza çizmenizi imkansız hale getirir. Ancak grafitinin çok kolay bir iş olduğunu göreceksiniz. Metni her türlü grafiti benzeri harflere dönüştürebilecek üç adımlı bir kural gerektirir. Bu kılavuzdan grafiti çizmeyi öğrendiğinizde, benzersiz ve ilgi çekici grafiti stilleri oluşturabilecek, böylece kendi ilginç ve benzersiz grafiti harflerinizi çizebileceksiniz.

Grafiti çizimi

Gerekli malzemeler

Grafiti harflerinin nasıl yazılacağını öğreneceğimiz bu kılavuzda öncelikle kalem kullanarak grafiti harflerimizin temelini geliştireceğiz. Ayrıca herhangi bir hata için kullanışlı bir silgiye sahip olmak isteyebilirsiniz. Ayrıca işaretleyicileri, tercihen Copic işaretleyicilerini de kullanacağız, ancak siz başka herhangi bir işaretleyici türünü kullanabilirsiniz. Grafiti harflerinin nasıl yazıldığını öğrendiğimiz için en az üç farklı renk seçeneğiniz olmalı. Ayrıca Micron kalemleri de kullanacağız, yine en az iki farklı rengimiz olmalı. Ayrıca, grafiti sözcüklerinin ana hatlarını çizebileceğimiz ve detaylandırabileceğimiz kalın bir siyah kaleme ve daha ince bir siyah kaleme de ihtiyacımız var. 

Artık ders için tüm materyaller hazır olduğuna göre ders boyunca konsantre olabileceğimiz bir ortama geçelim. Grafiti harfleri çizmek zor değil. Daha eğlenceli hale getirmek için kılavuzun farklı bölümleri üzerinde çalışırken müzik veya podcast dinleyebilirsiniz. Birkaç basit adımda grafiti kelimelerinin nasıl yazılacağını öğreneceğiz. Bununla eğlenmeye çalışın. Bu kılavuzda birkaç basit numarayla grafiti harflerini nasıl boyayacağınızı öğreneceksiniz. O zaman bakalım bizi neler bekliyor.

Grafiti harflerini çizmek için adım adım talimatlar

Bu grafiti çizim kılavuzunda, harflerin grafiti harflerine nasıl dönüştürüleceğine ilişkin birkaç basit adımı inceleyeceğiz. “Kahverengi tilki” adında bir kelime veya cümle yazarak başlıyoruz. “Kahverengi Tilki”yi kullanmamızın nedeni bu harf yelpazesinde çok çeşitli şekillerin bulunmasıdır. Bu cümleyi kalemlerimizle kağıdımıza yazıyoruz. Bundan sonra metni grafitiye dönüştürmek için en önemli üç adımı uygulayacağız. Bu üç önemli adım gövde, boyut ve detaylardır.

Bu üç adımla herhangi bir metni grafiti harf çizimine dönüştürebilirsiniz. Artık ne bekleyeceğimizi bildiğimize göre, nasıl grafiti çizileceğini öğrenelim.

Adım 1: Metni yazma

Bu adım gerçekten basit ancak metnimizi kağıda makul bir ölçekte yerleştirmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Metni üç boyutlu yapacağımız için harfleri biraz daha aralıklı hale getirebilirsiniz. Ayrıca harfleri sayfanın bir kenarına daha yakın yerleştirmek de iyi bir öneridir. Böylece daha sonra çizimi daha üç boyutlu hale getirdiğimizde harfleri büyütmek için sayfada hala yer kalıyor.

Grafiti çizimi 1

2. Adım: Metne gövde ekleyin

Burada yazılı metnin etrafına çizgiler çizerek metnimizi yoğunlaştırmaya başlıyoruz. Amaç, satırlar ile metnin kendisi arasında bir miktar boşluk bırakarak yazılı metnin ana hatlarını çizmektir. Bu şekilde harfleri yoğunlaştırmaya başlıyoruz.

Grafiti çizimi 2

Şimdi harflerin etrafına çizgiler çizersek, bunların üst üste gelebileceğini fark edeceğiz. Sorun değil çünkü onların çarpışmasını istiyorsunuz ve sonra çizgileri çizmeyi bırakabilirsiniz. Bu şekilde harfler üst üste gelecek şekilde, karışık ve üst üste gelecek şekilde üst üste gelir. Bu, grafiti harf çizimimizde harika ve ilginç bir etki yaratır.

Bu işleme devam edip her harfin etrafına çizgiler çizmek istiyoruz.

Çizdiğiniz çizgilerle harflerin satırları arasında boşluk bırakmayı unutmayın. Kalın görünen ve kütlesi olan bir dizi harf yaratmak istiyoruz, niyetimiz bu. Her harfin etrafında geriye doğru hareket ettiğinizde ve çizgilerin buluştuğunu fark ettiğinizde, üst üste geldiklerinde çizgileri çizmeyi bırakabilirsiniz. Metnin örtüşen bir kaliteye sahip olmasını istiyoruz.

Grafiti çizimi 3

Her harfin bir sonraki harfle örtüştüğü, kalın ve dolu görünen bir metin elde etmeliyiz. Bu şekilde basit metnin nasıl grafiti harflerine dönüştüğünü zaten görebiliriz. Her harfin etrafına çizgiler çizerken, çizgilerin kesiştiği her seferde durabilirsiniz. Tüm harflerin üzerinden geçersek metnin kalınlaştığını görmeliyiz. Buradan orijinal metnin çevresine çizdiğimiz daha kalın harfler içindeki satır metnini silebiliriz. Bunu yaparsak grafiti harflerinin artık daha görünür hale geleceğini göreceğiz.

Grafiti çizimi 4

Şimdi daha kalın olan metni, açık harflerin içeriğini daha net hale getiren çizgilerle bitirmek istiyoruz. Bunu B, R ve O’ harfleri gibi delikli tüm harfler için yapıyoruz. Ayrıca bu deliklerin küçük mü yoksa büyük mü olacağına karar vererek daha kalın veya daha ince bir harf elde edilmesini sağlayabiliriz. Bu harflerin her birine daire çizgileri eklerken bunu aklınızda bulundurun.

Grafiti çizimi 5

3. Adım: Metin boyutunu verin

Metnin ana hatlarını renkli bir mikro kalemle çizerek başlayacağız, istediğiniz rengi kullanabilirsiniz. Şimdi metne biraz üç boyutluluk ekleyelim. Bunu yapmak için metne bakmak istediğimiz perspektifi seçiyoruz. Sayfanın hangi tarafında daha fazla alana sahip olduğunu dikkate almak istiyoruz; B. Sağ tarafta daha fazla yer olduğu için sağ taraftaki metne boyut veriyoruz.

Grafiti çizimi 6

Her harfin sağ tarafına üç boyutluluk eklemeye devam ediyoruz. Bunu yapmak için, her harfin kenarlarından başlayan ve ardından her harfin sağ tarafı boyunca paralel uzanan çizgiler çiziyoruz. Bunun için Micron kalemlerimizi kullanabiliriz. Mektubun bu kısımları tamamen renkli olacağından satırların metindeki bir sonraki harfin üzerinden geçmesini de sağlayabiliriz.

Metnin sol tarafından sağ tarafına doğru ilerlemek istiyoruz.

Bu şekilde öncelikle her harfe boyut verdiğimizden ve ikinci olarak metnin bir tarafına eşit bir şekilde boyut kattığımızdan emin oluyoruz. Burada da bu satırlar bir sonraki metinle örtüşüyor. Bu, her harfin bir sonraki harfin üzerinde nasıl durduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

Grafiti çizimi 7

Her harf için üç boyutlu çizgileri ekledikten sonra her harfin üç boyutlu bölümlerini renklendiriyoruz. Bunun için herhangi bir rengi kullanabilirsiniz; Örneğin kırmızı veya mavi, ancak her harfin üç boyutlu kısmını temsil eden kenarlarını renklendirmek istiyorsunuz. Metnin yan kısımlarını renklendirmeye zaman ayırın. Her harfin yan taraflarını renklendirinceye kadar devam ediyoruz. Farklı renklerle oynayabilirsiniz. Tekrar ediyorum, bu kılavuz size her türlü şekilde kullanabileceğiniz araçları sağlayacak temel bir kılavuzdur. Ancak bu kılavuzda kendimizi grafiti harflerimiz için tek bir renkle sınırlamak istiyoruz. Bu, grafiti yapmayı öğrenmemizi kolaylaştırır.

Grafiti çizimi 8

Şimdi ince siyah bir kalem alalım ve metnin ana hatlarını çizelim. Hem mektubun hem de üç boyutlu taraflarının ana hatlarını çizmek istiyoruz. Tekrar ediyorum, metnin sol tarafından başlayıp metnin tamamına doğru ilerlemek her zaman iyi bir fikirdir. Acele etmeyin ve dikkatli ilerleyin çünkü keçeli kalem ve kalem gibi malzemeler kalıcıdır ve gereksiz hatalar yapmak istemiyoruz. Metnin tüm yönlerini özetlediğimizden emin olmak istiyoruz. Yine metnin hem iki boyutlu hem de üç boyutlu yönlerini ana hatlarıyla belirttiğinizden emin olun. Metnin ana hatlarını çizerek, siyah kalemin metnin rengiyle kontrast oluşturması nedeniyle ona daha canlı bir kalite kazandırıyoruz.

Grafiti çizimi 9

Adım 4: Metne Ayrıntılar Ekleme

Grafiti metnine ekleyebileceğiniz her türlü detay bulunmaktadır. Ancak bu kılavuzda metne akıcı bir karakter kazandıran bir detay ekliyoruz. Bunu yapmak için siyah kalemlerimizi alıp her harfin alt yarısına sığacak bir şekil çizeceğiz. Şeklin, mektubun kenarı ile şeklin kendisi arasında negatif bir mesafeye sahip olmasını istiyoruz, bu da metne özel bir dokunuş kazandırır.

Bu şekil dalgalı ve kavisli olabilir; ama biz bunu mektubun alt yarısında bırakmak istiyoruz.

Bu sıvı benzeri şekilleri her harfe çizerken, her harfin alt yarısındaki daha büyük sıvı benzeri şeklin içine bir veya iki küçük yuvarlak şekil çizmek istiyoruz. Bu küçük dairesel şekiller, renklendirdiğimizde sıvı benzeri şeklin vurgulanması için dışarıda bırakılmıştır. Sıvı benzeri şekli her harfin iç kısmı boyunca çalıştırabilirsiniz, ancak çoğunlukla her harfin alt yarısında tutun.

Grafiti çizimi 10

Daha sonra sıvı şekilleri tamamen daha büyük bir siyah kalemle ve renkle alabiliriz. Ancak büyük sıvı şeklin içindeki küçük yuvarlak şekillere dokunmadan bırakmak istiyoruz. Bu şekilde, bu küçük şekiller kabarcıklar veya parlak noktalar gibi davranarak sıvı benzeri şekle boyut katıyor. Sıvı benzeri şekillerin her birini renklendirirsek metnin benzersiz ve grafiksel bir çizime dönüştüğünü görmeliyiz. Bir grafiti çizimine ayrıntı eklemenin birçok yolu vardır, ancak amaç her zaman metnin canlı ve modaya uygun görünmesini sağlamaktır. Bunu maksimum kontrasta sahip ayrıntılar ekleyerek başarıyoruz. Örneğin, metnin rengiyle kontrast oluşturan siyah, sıvı benzeri bir ayrıntı ekleyerek.

Grafiti çizimi 11

Her harfin alt yarısındaki siyah sıvı detayı renklendirdikten sonra yeni bir renk alıp her harfin üst yarısının geri kalan kısmını dolduruyoruz. Bu şekilde grafiti metnine, metni basit, sıkıcı bir metinden çok bir çizim haline getiren canlı bir renk kontrastı veriyoruz. Bu detaylar ile her harfin iç astarı ve alttaki sıvı benzeri detay arasında küçük bir boşluk bırakmak istiyoruz. Bu şekilde metne daha fazla vurgu ve kontrast kazandırıyoruz. Artık her harfin üst kısımlarını yeni bir renkle doldurabiliriz, bu detay ile her harfin alt sıvı detayı arasında küçük bir boşluk bıraktığımızdan emin olabiliriz.

Ayrıca bu detay ile her harfin iç kısmı arasında alt sıvı detayında yaptığımız gibi boşluk bırakmak istiyoruz.

Artık harflerin üst kısımlarını bu şekilleri renklendirebiliriz. Bu, metne daha canlı bir kontrast ve ilginç özellikler kazandırır. Her harfin üst kısmını tamamen renklendirdikten sonra harf satırları eklemeye geçebiliriz. Bunlar, her harfin şekli ve çizgileri boyunca siyah kalemle çizdiğimiz çizgilerdir. Bu çizgiler harflere daha fazla karakter katar, onların daha nesne benzeri görünmesini sağlar ve onlara karikatürize bir kalite kazandırır. Bu, grafiti harflerini boyamanın eğlenceli bir yoludur.

Grafiti çizimi 12

Her harfe satır eklemeye devam etmek istiyoruz. Her çizginin kalınlığı ve uzunluğu ile oynayabiliriz. Çizgileri çizerken harflerin şekline göre yönlendirilmek istiyoruz. Her metne birkaç satır eklemek istiyoruz, ancak çok fazla değil, böylece metni ve grafiti harf çizimindeki önceki ayrıntıları örtmesin.

Grafiti çizimi 13

Bunu tamamladıktan sonra son bir özellik ekleyelim: metni yeni bir renkle vurgulamak. Metni vurgulamak, grafiti harf çiziminize kontrast ve canlılık katmanın harika bir yoludur. Metne vurgu eklemek onu ön plana çıkarır ve ona yeni bir perspektif boyutu kazandırır.

Grafiti çizimi 14

İşaretçiyi tamamen doldurduğunuzdan emin olun. Metne dahil ettiğiniz diğer renklerle eşleşen bir renk seçmeye çalışın. Üç rengin kombinasyonu da grafiti harf çizimini dengelemenin iyi bir yoludur. Bazen çok fazla renk kullanmak bunaltıcı olabilir. Ancak bu, gelecekte grafiti çizimlerinizde kullanabileceğiniz ve uyarlayabileceğiniz bir kılavuzdur.

Grafiti çizimi 15

İşte karşınızda, metinlerinizi ve kelimelerinizi havalı ve eğlenceli grafiti tarzı harflere dönüştürmek için size temel araçları ve kavramları verecek, yeni başlayanlar için basit bir grafiti harfleri kılavuzu. Gövde, boyut ve ayrıntıdan oluşan bu üç aşamalı temel yaklaşımla, herhangi bir metni bir grafiti harf çizimine dönüştürebilirsiniz.

Bunlar grafiti çizmenin temel adımlarıdır.

Hatırlanması gereken ipuçları

Grafiti çizimi

Düz metni benzersiz bir grafiti harf çizimine dönüştüren birkaç basit adımı biliyorsanız, grafiti harfleri zor değildir. Grafiti harfleri yazmak tamamen doğru cümleyi veya harf kombinasyonunu bulmak ve ardından bu harflere nasıl gövde, boyut ve ayrıntı ekleneceğini öğrenmekle ilgilidir. Bu kolay grafiti yazı kılavuzunda, bu kavramların her birini inceleyeceğiz ve grafiti kelimelerinin çizim sürecine bakarak metnin nasıl dönüştürüldüğünü göreceğiz. Böylece her türlü ilginç grafiti tarzı mektubu yaratabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Grafiti harflerimi nasıl geliştirebilirim?

Grafiti becerilerinizi geliştirmenin en iyi yolu pratik yapmaktır. Belki farklı kelimeleri ve cümleleri yazabileceğiniz bir defter veya günlük tutuyorsunuzdur. Daha sonra beden, boyut ve detay kavramlarını uygulayarak bu cümlelerin her birini benzersiz bir metne dönüştürme pratiği yapabilirsiniz. Sürekli olarak farklı metinlerle oynamak ve bunları farklı grafiti stillerine dönüştürmek, grafiti kelime çizimi becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bir diğer iyi öneri ise çevrenizden ilham almaktır. Çoğu zaman yakın çevremizdeki nesneler her türlü şekle sahiptir. Farklı nesnelerde görünen çeşitli şekilleri tanımaya çalışın. Bunun gibi desenleri fark ettiğinizde, bunların grafiti tarzı harflerinizi etkileyebileceğini fark edeceksiniz.

Grafiti üç boyutlu nasıl yapılır?

Bir nesneyi üç boyutlu hale getirmek zor değil. Bir mektubun şeklini analiz ederek başlıyoruz. Mektubun şekli her zaman o harfin üç boyutlu yapıya nasıl dönüştürüleceğinin göstergesidir. Genel olarak bir harfi üç boyutlu yapmak istiyorsanız zihinsel bir rehber olarak küp kavramını kullanmalısınız. Nasıl ki bir küp uzunluk, genişlik ve yükseklik yönünde hareket eden çizgilerden oluşuyorsa harfler de öyle. Örneğin eğri bir harf ise harfin eğriliğine paralel hareket eden bir çizgi oluşturmak istiyoruz. Sert bir harfle, harfin kenarlarını kullanarak nereden başlaması gerektiğini belirterek bu üç boyutlu çizgileri oluşturabiliriz. Son olarak harflere hangi açıdan baktığımızı düşünmeliyiz çünkü bu, mektubun görünür genişliğinin ne kadar kalın veya ince olacağını belirler. Genel bir kural, bir harfin kenarlarından dikey bir çizgi çizmek, ardından onu mektubun geri kalan kenarları boyunca veya paralel olarak çizmektir.

Grafitilerinizi hangi ayrıntılar geliştirebilir?

Bir grafiti kelimesini veya cümlesini tamamlamanın pek çok farklı yolu vardır. Bir grafiti sözcüğünün kalitesini artırabilecek önemli bir kavram dokuyu dikkate almaktır. Grafiti kelimeleri çizdiğimizde ve onların parlamasını istediğimizde, çizimimizde renk ve negatif alanı nasıl kullandığımızla oynayabiliriz. Başka bir öneri ise her harfin şeklini dikkate almaktır; B. keskin veya yuvarlak kenarlar. Bunlar grafiti harflerinizi geliştirebilecek bazı örneklerdir. Bir başka iyi egzersiz de çevrenizden ilham almak ve grafiti harflerinizi organik malzemeden, endüstriyel nesnelerden veya grafiti harf çiziminizin görsel kalitesini artıracak herhangi bir şeyden ilham alan bir nesneye nasıl dönüştürebileceğinizi düşünmektir.

Exit mobile version