İnsanlopedi

Gül Çizimi – Gerçekçi bir gül çizmeyi öğrenin

Gül Çizimi

Gülün birçok kültürde özel bir anlamı ve sembolizmi vardır. Bazıları için güzelliği ve sevgiyi temsil eder. Aynı zamanda mükemmelliği, zarafeti ve hayattaki tüm neşeli şeyleri de temsil edebilir. Bu da onları birçok sanatçı ve amatör için çok popüler bir sembol haline getiriyor! Gül çizmek çok özeldir; birçok ayrıntıdan, yaprak şeklinde birçok katmandan ve birçok tondan oluşur. Bir gülün nasıl çizileceğini öğrenmek için okumaya devam edin. Bu sofistike çiçeğin ayrıntılı adımlarla nasıl çizileceğini size göstereceğiz. Yakında mükemmel bir gül çizmeyi öğreneceksiniz, hatta bu güzel çiçeği sulu boyayla da boyayabileceksiniz!

Tek bir gül çizmek için adım adım talimatlar

Adım adım öğreticimizde gerçekçi bir gülün nasıl çizileceğini ve boyanacağını öğrenin. Size gerçekçi bir gül çizmenin temel unsurlarını, ayrıntılara, dokulara ve tüm renklendirme sürecine kadar göstereceğiz. Eğitimimizde adım adım gerçekçi bir gül çizmeyi öğrenin. Aşağıdaki kolaj nihai sonuca giden her adımı göstermektedir. Eğer katılırsanız, siz de kendi gerçekçi gülünüzü çizip boyayabileceksiniz!   

Gül Çizim talimatları

Bu ilk gerçekçi gül çizimi için kendinizi en rahat hissettiğiniz ortamı kullanabilirsiniz. Dijital sanatçıysanız çizim tableti kullanabileceğiniz gibi boya, kurşun kalem veya boya kalemleri de kullanabilirsiniz;

Adım 1: Doğru yaprağı çizmeye başlayın

Gül çizimimize ilk yaprağı yaprağın sağ tarafına çizerek başlayacağız. Çalışma yüzeyinizin merkezini bularak başlayın ve sağındaki ilk yaprağı çizin. Bu yaprağın alt kısmı oldukça geniş olmalı ve yukarıya doğru daralmalıdır. 

Yaprağın tepe noktasından hemen önce, gül yaprağı dışa doğru katlanıyormuş gibi görünecek şekilde bir çarpı işareti yapın. 

Gül Çizimi 1

Adım 2: Alt gül yapraklarının çizilmesi

Artık başka bir büyük gül yaprağı oluşturarak gerçekçi gül çiziminin alt şeklini oluşturabilirsiniz. Bu büyük taç yaprağı, altta aşağı ve sol tarafta yukarı doğru kıvrılmalıdır. Daha sonra kase benzeri bir şekil oluşturmak için üst kısmı hafifçe aşağı doğru bükebilirsiniz. Üst tarafa bir dudak ekleyerek alttaki gül yaprağını bitirin. 

Gül Çizimi 2

Adım 3: Gül çiziminizin üst yapraklarını çizin

Bu sonraki adım oldukça uzun ve karmaşıktır ve gül çiziminize daha fazla derinlik ve boyut katacaktır. Gerçekçi gül çiziminizin benzersiz olması için yaprakların tam yerleşimini ve şeklini size bıraktığımızı fark edeceksiniz. Artık gül çiziminizin kalan dış yapraklarını alt ve yan yapraklara takabilirsiniz. 

Bu yapraklar ayrı katmanlar halinde olmalı ancak üst üste gelmemelidir. 

Gül Çizimi 3

Adım 4: Gül taslağınızın iç yapraklarını çizin

Şimdi basit gül çiziminizin çiçeğini en içteki yaprakları ekleyerek tamamlayalım. Gül goncasını çizmek için daha küçük kavisli ve kavisli çizgiler kullanın. Gül taslağınızın bu iç yaprakları da üst üste gelmemelidir;

Gül Çizimi 4

Adım 5: Gül çiziminizin sapını çizin

Artık basit gül çizimi hazır olduğuna göre yaprakları ve sapı çizmenin zamanı geldi. Gül taslağınızın alt kısmına sivri uçlu, dışarı bakan sepals çizin. 

Gül Çizimi 5

Adım 6: Gül çiziminizin temel renk katmanını uygulayın

Gül taslağınızı renklendirmeye başlamak için parlak bir kırmızı tonu seçin ve sıradan bir boyama fırçası kullanarak çiçeğin tüm yüzeyine eşit bir kat uygulayın. Katmanda leke olmadığından emin olun. 

Gül Çizimi 6

Adım 7: Gül illüstrasyonunun yapraklarını renklendirme

Şimdi temel rengi basit gül çiziminizin çanak yapraklarına ve sapına uyguluyoruz. Bunu yapmak için açık yeşil boya ve çok ince bir fırça kullanın ve gül çiziminizin yapraklarına eşit bir boya tabakası uygulayın. 

Gül Çizimi 7

Adım 8: Gerçekçi gül çiziminizin ana hatlarını çizme

Bu adımda, ana hatlarını kullanarak gül yapraklarına daha fazla belirginlik katacaksınız. Şekillendirme için küçük bir karıştırma fırçası ve koyu gri bir gölge alın. Bu rengi ortadaki yaprakların iç bölgelerine, kenarlarına ve yaprakların arasındaki alanlara hafifçe uygulayın. Konturlamayı, temel rengin görünmesi için dikkatlice uygulayın. 

Şekillendirmeyi pürüzsüz hale getirmek için kuru ve temiz bir karıştırma fırçasıyla dağıtabilirsiniz.

Adım 9: Gölgelemeyi derinleştirme

Bu adımda gül çiziminizdeki gölgeleri siyah boya dokunuşuyla ve küçük bir karıştırma fırçasıyla derinleştireceksiniz. Konturunuzun en karanlık bölgelerini bulun ve oraya siyah gölgeler uygulayın. Bir gölge gradyanı oluşturmak için bunları dikkatlice karıştırın. Son olarak, gül çiziminin ana gövdesine hafif dokulu çizgiler uygulamak için küçük bir karıştırma fırçası ve biraz gri boya kullanın;

Gül Çizimi 9

Adım 10: Gül Çiziminizi Vurgulama

Artık temiz, küçük bir karıştırma fırçası ve bir miktar beyaz boya kullanarak her bir yaprağın kenarlarına bir miktar vurgu ekleyebilirsiniz. Bu tonu, yaprakların üstteki dalgalı kenarlarını vurgulamak ve onları birbirinden daha iyi ayırt etmek için kullanabilirsiniz. 

Gül Çizimi 10

Adım 11: Gül taslağınızın sapını gölgelendirme

Küçük bir karıştırma fırçası ve biraz daha koyu yeşil boya kullanarak gül taslağınızın çanak yapraklarına ve sapına hafif gölgeler ekleyin. İlk boya katmanı hala görünür olmalıdır.

Gül Çizimi 11

Adım 12: Gövdeye vurgular ekleyin

Artık basit gül çiziminizin sap kenarlarına ve çanak yapraklarına beyaz vurgular ekleyebilirsiniz. 

Gül Çizimi 12

Adım 13: Gül çiziminizi tamamlama

Basit gül çiziminizi tamamlamak için artık ana hatları silebilir veya çizebilirsiniz. Dijital çizim tableti kullanıyorsanız anahattı çiziminizden kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Fiziksel bir ortamla çalışıyorsanız, ince bir fırça ve anahattın her noktasında uygun rengi kullanarak hafifçe üzerine çizim yapın. 

Bu, son gül resmini kusursuz hale getirmelidir. 

Gül Çizimi 13

İşte karşınızda 13 kolay adımda güzel ve kolay bir gül çizimi. Bir gülün sulu boyayla nasıl boyanacağını öğrenmek istiyorsanız kolay gül çizimi dersimizi okumaya devam edin!

Suluboya gül boyama

Bu blog yazısında konuk yazarımız Josephine Cordes size adım adım gül boyamayı nasıl öğrenebileceğinizi gösteriyor. Bireysel çalışma adımlarının fotoğraflarıyla size yaratma sürecini gösteriyor ve yeni başlayan biri olarak bile ilk gül çiziminizi başarıyla oluşturabilmeniz için size birçok ipucu ve püf noktası veriyor.

Gül Çizimi suluboya

Gevşek Suluboya Gül

Burada gülün kesin ve ayrıntılı bir tasvirinden vazgeçiyorsunuz ve bunun yerine şeklini daha gevşek bir şekilde yakalamaya çalışıyorsunuz. Bunu yapabilmek için fırça darbelerini nereye yerleştireceğinizi bilmek için kafanızda bir gülün kaba anatomisine sahip olmanız gerekir.

Gül suluboya

Gülün detaylı çizimi

Kurşun kalemle ayrıntılı bir eskiz oluşturduktan sonra , bir gülün gevşek bir şekilde çizilmesinin aksine, kendinizi modele oldukça yakından yönlendirirsiniz. Bana göre buradaki sanat, çiçeğin fotoğrafa benzemeden mümkün olduğunca gerçekçi bir şekilde temsil edilmesidir. Yapraklara gelince çıkmaza girmemenizi sağlamak önemlidir. Sonunda şekli aldığınız sürece, oraya buraya bir yaprak bırakmanızda sorun yoktur.

Bir gül boyamak için adım adım talimatlar

Gül kroki

Nispeten ince bir kalem kullanmak ve mümkün olduğunca hafif bastırmak önemlidir . Ayrıca suluboya boyama sonrasında taslağı silebilmeniz için taslağı yalnızca kaba bir kılavuz olarak kullanmalısınız . Kağıdın niteliğine göre kurşun kalem izlerini silmek mümkün olmayabilir. Bunu önlemek için suda çözünebilen renkli bir kalemle gülün rengine benzer renkte eskiz de yapabilirsiniz . Bu çizgiler daha sonra su ile temas ettiğinde kaybolacaktır.

Işık ve gölgeyi ayarlayın

Suluboya resim yapmaya başlamadan önce boyanacak nesneyi yakından inceleyerek ışığın en az ulaştığı ve dolayısıyla en çok gölgenin olduğu, ışığın en çok ulaştığı ve yaprakların en parlak olduğu yerleri tespit etmelisiniz.

Işık ve gölgenin yakından gözlemlenmesi, güle derinlik kazandırmak ve gerçekçi görünmek için çok önemlidir.

İlk fırça darbeleri

Bir gül genellikle iç kısımda yaprakların birbirine daha yakın olacağı ve dolayısıyla bu bölgelere daha az ışık ulaşacak şekilde yapılandırılmıştır. Yaprakların dışarıda açılacağı alan daha fazladır ve bu nedenle her yaprağın dış alanı daha büyük ve daha hafiftir. Yapraklar da birbiriyle örtüşüyor.

Gül suluboya 1

Bunları göz önünde bulundurarak fırçanızla istediğiniz rengi nispeten sulu bir kıvamda alıyor ve eğer bir daire hayal ediyorsanız dairenin içinden hilal şeklinde dar vuruşlarla başlıyorsunuz. (1) Dışarıya doğru fırça darbeleri genişler ve büyür. (2) Ayrıca örtüşüyorlar. (3) Bu yapıyla çiçek açmış bir gülün şeklini kolaylıkla taklit edebilirsiniz. (4)

Gül suluboya 2

Bir gülü gevşek bir şekilde suluboyayla boyarken, ıslak içinde ıslak tekniğini kolaylıkla kullanabilirsiniz . Bunun için fırça ile su alın ve yukarıda anlatıldığı gibi gülü boyayın ve ardından fırça ile istenilen rengi alıp yaprağın daha önce sulanan bölgelerine uygulayın. Artık renk daha önce suyun uygulandığı yerde sanki kendi kendine akıyor ve bu da çok güzel renk gradyanları yaratıyor.

Islak kuru teknikle gül çizimi

Gülün detaylı anlatımını aşağıda kuru-ıslak tekniğini kullanarak anlatacağım . Yukarıda açıklanan yöntemin aksine bu, boyanın kuru kağıda uygulandığı ve dolayısıyla renk ve degradeler üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğunuz anlamına gelir.

Çizim oluşturulduktan sonra gülün temel renginin en açık tonunu belirleyin. (1) Ek olarak, artık gülün en açık, muhtemelen beyaz bölgelerinin nerede olduğuna da yakından bakmanız gerekiyor, çünkü bu alanlar baştan dışarıda bırakılmalıdır. Suluboya ile her zaman açıktan koyuya doğru çalıştığınız için bir kez renklendirdikten sonra tamamen geri dönemezsiniz. Böylece gülün tamamı en açık temel tonla renklendirilir (en açık alanlar hariç).

ıslak kuru gül boyama 1

Şimdi, daha önce de belirttiğimiz gibi, aydınlıktan karanlığa doğru ilerliyorsunuz. (2) Suluboya kurudukça renginin açılacağını ve koyu alanların birkaç kat boyaya ihtiyaç duyabileceğini akılda tutmak faydalı olacaktır.

Bir gülün veya genel olarak bir çiçeğin en koyu kısımları genellikle çiçeğin içinde, yaprakların birbirine yakın olduğu bölgeler olduğu gibi, yaprakların bir arada tutulduğu veya gövdeden çıktığı alanlardır. Yani bu alanlar temel tondan biraz daha koyu bir tonla boyanıyor. Biraz daha koyu renkle – Gülün temel tonunu koyulaştırmak için toprak tonlarını kullanmayı seviyorum – örneğin artık en koyu görünen alanlara, tabiri caizse kılavuz olarak kahverengi uygulayabilirsiniz. (3)

ıslak kuru gül boyama 2

Bir sonraki renk katmanıyla devam ediyoruz – gülün ne açık ne de koyu olan bölgeleri. Bu renk katmanı, en açık ve en koyu alan arasında, temel tondan daha yoğun olarak uygulanır. (4)

Artık farklı renk uygulamaları biraz harmanlanarak güzel geçişler elde ediliyor ve her şey biraz daha hoş görünüyor. Bunu fırçayı hafif nemlendirerek renkleri aktive edip bir araya getirerek yapabilirsiniz.

Artık daha koyu alanların yeniden işlenmesi gerektiğini görebilirsiniz. Farklı renk tonlarını harmanlayıp uygulayarak ve boyayı kurutarak, güle daha fazla derinlik ve ifade kazandırmak için gülün daha güçlü kontrastlara ihtiyacı vardır. (5)

ıslak kuru gül boyama 3
ıslak kuru gül boyama 4

Artık çiçeğin en açık ve en karanlık alanları arasındaki güçlü kontrastı görebilirsiniz. Artık buraya gidip gülün temel tonunu tekrar uygulayabilir ve aydınlatılmış alanları yer yer yeniden renklendirebilirsiniz. (6)

Son olarak kalem taslağını veya ondan geriye kalanları silin. Tebrikler, ilk gülünüzü çektiniz. O zaman önce resmi bir yere koyup biraz uzaktan bakmanız tavsiye edilir. Bu, oranlar hakkında genel bir bakış elde etmenize ve muhtemelen hataları görmenize yardımcı olur (bu arada, bu her türlü motif için geçerlidir). Artık resmin bitip bitmediğine karar vermeden önce boyanın tamamen kurumasını beklemelisiniz.

Genellikle kontrastın benim için yeterince güçlü olmadığını veya kaplamanın biraz daha yumuşak yapılabileceğini fark ediyorum.

ıslak kuru gül

Genel ipuçları

Gül boyamaya başladığımda öncelikle daha önce çizdiğim bir gülün , beğendiğim ve öğrenmek istediğim tarzın resmini çektim. (Fakat lütfen bu deneme resimlerini, orijinal ressamını belirtmeden, kendi eserinizmiş gibi kamuya açık hale getirmeyin!)

Burada da görüntüye yakından bakmak çok önemli, böylece daha önce gözlemlediklerinizi kağıda aktarabilirsiniz.

Daha sonra referans görseli olarak fotoğraflanmış gülleri aradım ve boyadım. Önünüzde bir gül olunca işler zorlaşıyor. Benim deneyimim, fotoğrafın bir nesneyi mesafeye iterek oranları belirlemeyi ve nesneyi yakalamayı kolaylaştırdığıdır. Biraz daha gül çizmeyi denedikten ve kendinizi daha güvende hissettikten sonra, bir natürmort oluşturabilir ve gerçek bir gülü veya çiçeği referans olarak kullanabilirsiniz.

Exit mobile version