İnsanlopedi

Suluboya ile resim yapmak – Tüm teknikleri öğrenin

Suluboya ile resim

Sulu boyayla resim yapmayı öğrenmek istiyorsanız öncelikle bu araçla bazı önemli teknikleri keşfetmeli ve uygulamalısınız. Suluboyanın temellerini ve sulu boya boyama ipuçlarının tamamını öğrendikten sonra, sulu boyayla nasıl düzgün resim yapacağınızı bilmeli ve sulu boya tekniklerini derinleştirebilmelisiniz. Bu basit suluboya resim kılavuzunda, suluboya resminin büyülü ve güzel dünyasına yapacağınız yolculukta size yardımcı olacak tüm önemli suluboya temellerini veriyoruz. Başlayalım!

Suluboya ile resim

Sulu boyayla resim yapmaya başlamadan önce

Basit suluboya resimler fazla pratik yapmadan boyanabilir, ancak hiçbir şey için acele etmemelisiniz ve önce sulu boyayı nasıl doğru şekilde boyayacağınızı öğrenmelisiniz. Güzel eserler yaratmak istiyorsanız, sulu boya resminin temellerini anlamak ve harika suluboya resim ipuçlarının hepsini bilmek çok önemlidir. Şans eseri, bu aracı öğrenmek kolaydır çünkü suluboya resim, ne kadar yetenekli olursanız olun, kelimenin tam anlamıyla herkes içindir. Suluboya ile resim yapmaya başlamadan önce bu suluboya tekniklerini öğrenmek size ve bu medyumla geleceğinize büyük fayda sağlayacaktır. Rahatlamayı ve eğlenmeyi unutmayın!

Suluboya ile resim 1

İhtiyac duyulan malzemeler

İlk önce yapılacaklar: Sulu boyayla resim yapmayı öğreniyorsanız kaliteli kağıda ihtiyacınız olacak. Çoğu el sanatları mağazasından veya internetten satın alabileceğiniz, gramajı 300 GSM veya daha fazla olan kağıt kullanmak en iyisidir. Ayrıca sulu boya boyama için özel olarak yapılmış birkaç yüksek kaliteli fırçaya da ihtiyacınız olacak. Elbette sanat eserinizi yaratmak için boyaya da ihtiyacınız var.

Seçenekleriniz sonsuzdur ve tamamen gücünüzün yettiğine ve sizin için neyin mevcut olduğuna bağlıdır.

Mümkün olduğunda, her zaman alabileceğiniz en kaliteli fırçaları satın alın. Yüksek kaliteli ürünlerin kullanımı daha kolaydır ve daha uzun ömürlüdür. İhtiyaç duyulan sarf malzemeleri listemizdeki son öğe bir rulo maskeleme bandıdır. Bu, sulu boyayla resim yaparken kağıdınızın hareket etmemesini sağlayacaktır. İhtiyacınız olacak malzemelerin listesi aşağıdadır:

İyi hazırlık

Suluboya ile resim yapmak istiyorsanız iyi kağıt çok önemlidir. İyi bir kağıt olmadan görseliniz hiçbir zaman tam potansiyeline ulaşamayacaktır. Kötü kağıt kalitesi en iyi sanatçının çalışmasını bile etkiler. Dikkate alınması gereken bir diğer faktör, bu ortamı kullanırken su kullanıyor olmamızdır. Bu, kağıdımızın suya dayanıklı olması ve bükülmemesi gerektiği anlamına gelir. Kağıdınızı bant veya maskeleme bandıyla sabitlerseniz her şey yerinde kalır ve kağıdınız bükülmez. Bu suluboya resim dersi için kağıdımızı bir cetvel ve bant kullanarak sekiz bölüme ayırdık. Bunun sonucunda, aşağıdaki sulu boya tekniklerinin her birini uygulayabileceğimiz eşit büyüklükte sekiz alan elde edilir.

Suluboya ile resim 2

Suluboya teknikleri için talimatlar

Sulu boyayla resim yaptığınızda bunların kontrol edilmesinin zor olduğunu göreceksiniz. Boya istediği yere gitme eğilimindedir, bu da onu çok gevşek bir ortam haline getirir. Bu kontrol eksikliğini kabul etmeli ve boyanın hareket etmesine izin vermelisiniz, bu yüzden rahat olmanız önemlidir. Kontrolü veya mükemmeliyetçiliği bırakamazsanız, suluboyanın temelleriyle mücadele edeceksiniz.

Suluboya ile resim 3

Bu suluboya resim ipuçlarını ve suluboya tekniklerini öğrenerek, kendinize güvenebilmeli ve resminiz üzerinde biraz kontrol sahibi olabilmelisiniz. Şimdi size sekiz farklı suluboya tekniği öğreteceğiz ve her birini kağıdınızın belirlenen alanında deneyebilirsiniz. 

Renk kontrastı tekniği

Rengi kaldırmak, boyamak için negatif alan oluşturmak veya bulutlar veya ışık noktaları gibi efektler oluşturmak istediğinizde kullanışlı bir sulu boya tekniğidir. Bu özel teknik, rengi kağıdın yüzeyinden kaldırır. Burada size kaldırma tekniğini kullanarak bulutları nasıl boyayabileceğinizi göstereceğiz.

Suluboya ile resim 4

Başlamak için ilk bloğunuzu hafif bir su tabakasıyla boyayın. Bu, tüm sanat eserleriniz için kullanacağınız önemli bir suluboya tabanıdır. Suyunuz, belirlenen blok boyunca ince bir şekilde yayılmışsa, biraz mavi sulu boya kullanabilirsiniz. Daha açık bir renk tonu kullanarak boyayı kağıdın tüm alanına uygulayın. Şimdi hızlı hareket etmelisiniz çünkü boyanın öne çıkabilmesi için hala ıslak olması gerekiyor. Temiz, kuru bir fırça kullanın ve boyayı ovalamaya başlayın.

Suluboya ile resim 5

Fırça kullanmak istemiyorsanız kağıt havlu veya kağıt mendil de kullanabilirsiniz. Bulut oluşturduğunuzu unutmayın; doğal bir etki yaratmak için ovalarken elinizi hareket ettirin. Bu şimdiye kadarki en ünlü ve en basit suluboya tekniklerinden biridir. Bunları herkesin öğrenmesi gerekiyor. 

Bu suluboya tekniğiyle yaratabileceğiniz o kadar çok farklı şey var ki, bulutların yanı sıra hayal gücünüz de çok önemli!

Karanlıktan aydınlığa efekt tekniği

Resim yaparken genellikle aydınlıkta başlarız ve karanlıkta biteriz. Bu suluboya tekniğini bu kadar benzersiz kılan da bu; biz bunu tam tersi şekilde yapıyoruz! Yani açık renkten önce koyu rengi kullanıyoruz. Sınırları çizilen bloğunuzu tekrar ince bir su tabakasıyla kaplayarak başlayabilirsiniz.

Suluboya ile resim 6

Artık çok koyu bir renk uygulayabilirsiniz. Örneğimizde koyu mavi renk kullandık. Daha açık bir tonla başlıyorsunuz, biz ilk bloğumuzda kullandığımız açık maviyi kullandık. Koyu maviyi uygularken de hızlı hareket etmeniz gerekiyor.

Suluboya ile resim 7

Kağıt hala ıslakken kağıdın kenarlarına başka renkler uygulamayı deneyebilirsiniz. Bu renkler boyanıza sızacak ve karışacak, güzel ve öngörülemeyen renk kombinasyonları yaratacaktır . Artık yaprağın ıslak değil nemli kalması için biraz kurumasını beklemelisiniz.

Suluboya ile resim 8

Daha sonra ıslak kağıdın üzerine damlalar halinde biraz boya ekliyoruz. Örneğimizde sarı ve kırmızıyı kullandık. Bu, karnabahar getirisi olarak bilinen şeyi yaratır. Kağıdınızın tamamen kurumasını bekleyin, bu işlem yaklaşık bir saat sürecektir. Artık daha açık renkli noktalar ve noktalar uygulayabilirsiniz. 

Nihai sonuç, karanlık ve güzel bir gölet üzerindeki nilüferlere ve hatta gece gökyüzündeki ateşböceklerine benzer şekilde oldukça soyut ve organik olacaktır.

Kesintisiz degrade tekniği

Bir sonraki suluboya tekniğimiz güvenli bir suluboya temelidir. Basit ama etkili bir degrade. Çok kolay olduğunu düşünseniz bile kesintisiz bir degrade oluşturmak doğru tekniği gerektirir. Tüm dikkatinizi vermeniz gerekiyor ve bunu doğru yaparsanız güzel bir sonuç almalısınız. Degradeler özellikle ufukları, gün batımlarını veya manzara arka planlarını boyarken kullanışlıdır.

Suluboya ile resim 9

Örneğimiz için kırmızı bir ton seçtik. Burada da kağıdın tanımlı alanını ince bir su tabakasıyla astarlıyoruz. Daha sonra kağıdın üstüne kalın bir boya çizgisi uygulayın. Kağıt hala ıslakken pürüzsüz ve zahmetsiz bir etki elde etmek için hızlı hareket etmeliyiz. Soldan sağa doğru nazik, hızlı hareketlerle artık rengi kağıdın alt kısmına getiriyoruz. Tüm süreç boyunca tutarlı kalmaya çalışmalısınız. Fırçanız pigment kaybedip daha az doygun hale geldikçe kağıt üzerindeki boya miktarı azalarak degrade efekti oluşturulur.

Suluboya ile resim 10

İsterseniz boyanın üzerini başka bir katmanla, hatta farklı bir renkle boyayabilirsiniz. Bunun, bıçağınız hala ıslakken ve aynı hareket düzenini kullanırken yapılması gerekir. Kesintisiz bir degrade sağlamak için aynı anda rengi aşağı doğru konturlayın. Sayfa tamamen kuruduktan sonra degradeniz hiçbir çizgi olmadan tamamen kesintisiz görünmelidir. Bunu doğru yapmak için birkaç kez pratik yapmanız gerekebilir. 

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise alanda kullandığınız boya miktarıdır. Çok fazla renkle başlarsanız degradenizi çok açık bir renge çevirmede sorun yaşarsınız.

Sıçrama tekniği

Bu suluboya efekti tüm zamanların favorisidir ve mükemmel galaksinin yaratılmasına yardımcı olur. Eğlencelidir ve sulu boyalarla resim yaparken gerçekten işe yarar. Örneğimizde hipnotize edici bir evren yarattık.

Daha önce olduğu gibi öncelikle kağıdın kullanılacağı kısma ince tabaka halinde su sürmemiz gerekiyor. Şimdi karanlık ışık tekniğine benzer şekilde katmanları oluşturuyoruz. Öncelikle ıslak kağıdınıza kesitin her iki tarafı boyunca açık mavi uygulayın.

Aşağıdaki resimde nasıl ilerleyeceğinizi görebilirsiniz. Kağıdın hala ıslak olduğundan emin olun ve aynı açık mavi tondan başka bir katman ekleyin. Daha sonra daha koyu bir mavi katman ekliyoruz ve bunu biraz mor ve hatta biraz siyahla daha da koyu hale getirebiliriz.

Suluboya ile resim 11

Sayfanın ortası biraz boş ve boyasız bırakılmalıdır, çünkü renkler oraya sızacak ve güzel ve öngörülemeyen bir karışım yaratacaktır. Sayfayı koyulaştırmak ve daha fazla doku oluşturmak için kenarlara daha fazla mor ve siyah ekleyin. Renklerin birbirine karışıp merkezde toplandığını, kenarların daha koyu, ortanın ise daha açık olduğunu fark edeceksiniz. Samanyolunuz veya nebulanız artık güzel bir şekilde şekilleniyor.

Suluboya ile resim 12

Bu suluboya tekniğine son rötuşları yapmadan önce yaprağın ve boyanın tamamen kurumasını bekleyin. Bir boşaltma fırçası veya eski bir diş fırçası kullanın ve beyaz boyaya batırın. Sıçramaları oluşturmak için başparmağınızı diş fırçasının kılları boyunca sürtebilirsiniz. Bunun için bir fırça kullanırsanız, ona hafifçe vurmanız gerekecektir. Örneğimizde boya sıçramalarımızı oluşturmak için eski bir diş fırçası kullandık. Yanlışlıkla resminizin üzerine büyük bir damla düşürürseniz, boya hâlâ ıslakken onu çıkarmak için bir kağıt havlu kullanabilirsiniz;

Sonunda spreyinizden memnun kaldığınızda eserin kurumasına izin verebilirsiniz. Tam olarak küçük bir galaksiye benzemeli!

Islak-kuru tekniği

Sekiz kolay suluboya tekniğimizin yarısındayız ve artık kendinize daha fazla güvendiğinizi umuyoruz! İlk tekniklerde yaş boya ve ıslak kağıtla çalışıyorduk. Şimdi bazı ıslak-kuru tekniklerini deneyeceğiz. Adından da anlaşılacağı gibi kuru bir yüzeye boyama yapıyoruz. Öne çıkmasını istediğiniz ayrıntıları eklemek istiyorsanız bu kullanışlıdır. Örneğimiz için mini bir manzara oluşturacağız.

Öncelikle çalışmak için bir arka plan oluşturalım. Böylece ince bir su tabakasıyla başlıyoruz, bunu belirlenen alana eşit bir şekilde uyguluyoruz ve bu sefer aşağıdan yukarıya doğru güzel bir yeşille bir degrade boyuyoruz.

Suluboya ile resim 13

Kağıdımız hala ıslakken işaretli alanın en altına bir kat daha yeşil uygulayabiliriz. Bu kontrast oluşturmaya yardımcı olur. Daha sonra elinizi kağıdın üstüne getirerek hızlıca bir yandan diğer yana kaydırabilirsiniz. Daha sonra fırçanızı alın ve kağıdın üst kısmında görülebilen çizgiyi boyamak için yeşil boyaya batırın. Üzerine bir çizgi çizmeyin, ancak yukarı doğru hareket eden kısa ve küçük yan işaretler kullanın

Bunun düzgün çalışması için kağıdınızın hâlâ ıslak olması gerekir.

Artık uzakta bir ağaç dizisine benzeyen bir şeye sahip olmalısınız. Yaprağınız tamamen kuruduğunda, boyamak için güzel bir arka planınız olacak. Daha ayrıntılı ön plan görüntüleri ile güzel suluboya arka planlar oluşturmak için bu tekniği kullanabilirsiniz. Artık koyu kahverengi bir sulu boya tonunu karıştırabilir veya seçebilir ve yan boyunca dikey bir çizgi çizebilirsiniz. Kafanız karıştıysa aşağıdaki resme bakın.

Suluboya ile resim 14

Bu çizgi ağacınızın gövdesi olacak. Şimdi gövdeden yatay olarak uzanan dallar oluşturalım. Doğal görünümlü bir dal oluşturmak için bileğinizi gevşek bir şekilde tutun ve hafifçe kıvrılmasını sağlayın. Bu boya tabakasının kurumasını bekleyin ve ardından dallarınıza yaprak ekleyin. Biraz sarı boya kullanın ve her küçük dalın üzerine puantiyeler koyun. Boya katmanı tamamen kuruduktan sonra yine bazı detaylar eklemeniz gerekecektir. 

Ağaç gövdesine ve dallarına daha fazla derinlik kazandırmak için daha koyu bir kahverengi kullanabilir ve yeşilin farklı tonlarına sahip daha koyu yapraklar ekleyebilirsiniz.

Islak üzerine ıslak, kuru üzerine ıslak teknolojisiyle eşleşti

Suluboya resim rehberimizin bu bölümünde sulu boya ile su boyamayı öğreneceğiz! Bir okyanusu veya gölü boyamak için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Aynı yöntem genellikle gün batımını sulu boyayla boyarken veya diğer manzara türleri için kullanılır. Ancak su ile boyayla boyama yapmak oldukça zor olabilir. Ancak bunu doğru yaparsanız ve doğru tekniği kullanırsanız sonuçtan memnun kalacaksınız. Öncelikle bölümümüzü ince bir tabaka su ile tekrar boyuyoruz;

Suluboya ile resim 15

Boya hala ıslakken degradeye benzer bir işlem uyguluyoruz. Ancak sayfanın veya bölümün tamamını kaplamak yerine, hareketi durdurmak için elimizi geri çekerek negatif alan yaratıyoruz. Boya henüz ıslakken az miktarda siyah veya çok koyu mavi ile daha koyu bir kontrast oluşturuyoruz. Daha sonra mavinin aynı koyu tonunu kullanarak sayfanın altından başlayarak daha koyu konturlar ekliyoruz. Sayfanın üst kısmına ulaştığınızda, daha az baskı ile daha az sıklıkta vuruşlar kullanarak bu koyuluğu yumuşatmalısınız.

Suluboya ile resim 16

Buradaki fikir, koyu mavinin açık mavi rengin içine sızmasına ve iç içe geçmesine izin vermektir. Bu, su veya dalga yanılsamasını yaratır ve derinlik yaratır. Bu katman kuruduktan sonra tekrar mavi vuruşlar ekleyeceğiz. Elinizi yanlara doğru hızlı bir şekilde sayfa üzerinde hareket ettirerek rengin daha önce olduğu gibi solmasını sağlayın. Vuruşlarınızın biraz pürüzlü olmasını istiyorsunuz, bu nedenle bileğinizin bir yandan diğer yana serbestçe hareket etmesine izin verin.

Suluboya ile resim 17

Aynı zamanda elinizi hafif dalgalı bir yukarı-aşağı hareketle hareket ettirin ve ardından tekrar kurumasını bekleyin. Son olarak koyu mavinizi kağıda uygulayın. Derinlik oluşturmak için bölümünüzün alt kısmına odaklanın. Koyu rengi uygularken dikkatli olun ve çok fazla uygulamamaya dikkat edin. Dalgalanma efekti yaratmak için parlak renklerin hala görünür olmasını istiyorsunuz. Bir sonraki uygulamadan önce her katmanın kuruması gerekir, bu nedenle acele etmeyin ve çok fazla uygulama yapmayın. 

Çalışmanızı bitirmek için, su üzerinde ışık yansımaları oluşturmak amacıyla son birkaç nokta ve beyaz boya darbesi ekleyebilirsiniz.

Geri koşular veya karnabahar tekniği

Siyah run veya karnabahar tekniği çok yaygındır ve suluboya ressamları tarafından oldukça sık kullanılır. Çok güzel renk kombinasyonları ve taklit edilmesi zor efektler elde etmek için kullanılabilir. Bu tekniğe yönelik mini rehberimizde size soyut çiçeklerin nasıl oluşturulacağını göstereceğiz. Ustalaşmanız gereken bir başka mükemmel yöntem.

Öncelikle kağıdın belirlenen alanına bir kat su uyguluyoruz. Parlak ve koyu turuncu bir renk kullanabilir veya kendiniz karıştırabilirsiniz. Paragrafınızın üstüne bir çizgi uygulayın ve sayfanın altına doğru ilerledikçe elinizin sola ve sağa hareket etmesine izin verin.

Suluboya ile resim 18

Bu sefer yaprağın tamamen kurumasını değil, nemli olmasını istiyoruz. Şimdi farklı bir renk seçin (kırmızıyı kullandık) ve kağıda bir miktar renk damlatın. Kırmızı renk yaprağın nemine nüfuz ettiği anda üstüne başka bir renk bloğu ekleyebilirsiniz. Bunun için maviyi kullandık. Boyanın “geri akış etkisi” olarak adlandırılan bir etkiye sahip olduğunu ve tabaka kurudukça durduğunu fark edeceksiniz. Bu, güzel ve klasik bir suluboya efekti yaratır.

Suluboya ile resim 19

Mavi boya ıslanınca tekrar başka bir renk uyguluyoruz. Örneğimizde beyaz kullandık. Yukarıdaki ve aşağıdaki resimde gösterildiği gibi katmanlı bir çiçek oluşturacaksınız. Bu çiçeğin birçok benzersiz kontrastı ve rengi var çünkü boyanın kurumasına izin verdiniz ve daha sonra tamamen kurumadan daha fazla boya eklediniz. Sayfa kuruduktan sonra resminize daha ayrıntılı ve genel çizgiler eklemeye başlayabilirsiniz. Her çiçeğin ortasına bir nokta eklemek, görüntüye daha fazla derinlik ve biraz daha fazla ayrıntı verecektir. Gerekli olduğunu düşünüyorsanız daha fazla puan ekleyin. Son dokunuşu vermek için yapraklara biraz yeşil ekleyebilirsiniz. 

Yaprakların şekli konusunda çok titiz olmayın. Elinizi gevşek ve vücudunuzu rahat tutun.

Tuz ve sulu boya tekniği

Mutfağa gidin ve bu harika ve eğlenceli suluboya tekniğinde ustalaşmak için biraz tuz alın. Çoğu zaman en iyi efektler, normalde sanat dolabınızda bulunmayan öğeler kullanılarak elde edilebilir. Soyut çalışmalar yapmak, hatta düşen kar tanelerini boyamak istiyorsanız tuz tekniği tam size göre.

Suluboya ile resim 20

Kağıdın son bir sınırlandırılmış alanıyla kalmalısınız. Astarlamak için bu bölüme ince, eşit bir su tabakası uygulayarak başlayın. Şimdi turuncu bir renk seçin veya kendi renginizi karıştırın (kendi renklerinizi karıştırıyorsanız bunu önceden yapmalısınız çünkü kağıdın kurumasını istemezsiniz). Bu sefer, en açık renk sayfanın ortasında olacak şekilde üstten ve alttan rengi soluklaştıracaksınız.

Suluboya ile resim 21

Boyanız hala ıslakken bir tutam tuz alın ve boyalı alana serpin. Hızlı hareket etmeyi unutmayın çünkü boyanın nemli değil ıslak olması gerekir. Boya kuruduğunda tuzun sayfadaki pigmentin bir kısmını çıkardığını göreceksiniz. Etki çok ilginç ve organik olabilir ve çok benzersizdir. Bu, çöl manzarası, karlı manzara veya diğer yüzey türleri için mükemmel efekttir. İhtiyacınız olan tek şey hayal gücünüz!

Suluboya ile resim 22

Kağıt tamamen kuruduğunda parmağınızı resmin üzerinde gezdirip tuzu çıkarabilirsiniz. Suluboya resimlerinizde güzel ve benzersiz bir etki yaratmanın hızlı ve kolay bir yolu. 

Sekiz sulu boya tekniğinin tamamını tamamladıktan sonra maskeleme bandını dikkatlice çıkarabilirsiniz. Ve hepsi bu! Çarpıcı ama basit suluboya resimler yapmak için ihtiyacınız olan sekiz temel suluboya tekniğini öğrendiniz. Suluboya öğrenmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

Sulu boyayla boyamaya yönelik basit ipuçları ve püf noktaları

Bu ortam o kadar çeşitli ve güzel ki, öğreneceğiniz çok daha heyecan verici ve ilginç teknikler var. Suluboya resim söz konusu olduğunda deney her zaman teşvik edilir; katı ve kesin kurallar yoktur. İşte size yolda size yardımcı olacak suluboya resim için birkaç ipucu.

Suluboya ile resim 23

Suluboya resim yapmak çok eğlenceli, neden bu güzel sanat formunda şansınızı denemek istemiyorsunuz? Bu sadece gevşemenin rahatlatıcı bir yolu değil, aynı zamanda çok ödüllendirici bir ortamdır. Farklı teknikleri öğrenmeye başladığınızda aklınıza birçok fikir gelecektir. Yaratıcılığınızı serbest bırakmayı ve hayal gücünüzün çılgına dönmesine izin vermeyi unutmayın! Umarız takip edilmesi kolay talimatlarımız sizi suluboya yolculuğunuza başlamaya motive etmiştir!

sıkça Sorulan Sorular

Temel suluboya teknikleri nelerdir?

Sulu boyayı kullanmanın birçok farklı yolu vardır ve bunların hepsi farklı ve güzel efektlerle sonuçlanır. En yaygın kullanılan teknikler ıslak üzerine ıslak veya ıslak üzerine kurudur. Suluboya ve bu yöntemlerin nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edindikçe, kapının yeni açıldığını çok geçmeden fark edeceksiniz. Her yöntemin altına giren pek çok farklı teknik vardır. Islak üstüne ıslak yönteminde kağıdınızı ince bir tabaka su ile astarlayıp ardından ıslak boyayı uyguluyorsunuz. Yaş-kuru yöntemiyle yüzeyinizi önce kurumaya bırakırsınız ya da boş bir sayfaya su ile astarlamadan boyama yaparsınız.

Sulu boya boyama için en iyi ipuçları nelerdir?

Suluboya boyamaya başladığınızda kalınlığı en az 300 GSM veya daha kalın olan, kaliteli bir kağıt kullanmalısınız. Ayrıca çarşafınızı maskeleme bandıyla kapattığınızdan emin olmalısınız. Bu, kağıdın bükülmesini önleyecek ve çalışırken kağıdın yerinde kalmasını sağlayacaktır. Ödeyebileceğinizden en kaliteli fırçaları satın almak da büyük bir avantajdır çünkü iyi fırçalar resim yapmayı çok daha eğlenceli hale getirir. Üstelik daha uzun süre dayanırlar! 

Exit mobile version