Amerika’da barışın sembolü olan hindilerin harika renk ve desen çeşitleri vardır ve bu da onları çizmeyi çok heyecan verici kılar. Her zaman hindi çizmeyi öğrenmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, hindi çizmeye ilişkin ayrıntılı kılavuzumuza göz atın! Her yaştan ve seviyeden sanatçılara yönelik olan bu kılavuz, adım adım hindi çizmeyi öğrenmeyi son derece kolay hale getiriyor. Daha fazla uzatmadan işe koyulalım ve hindi çizimi eğitimine başlayalım.
Kolay hindi çizim rehberimiz
Hindi nasıl çizileceğini bulmaya gelince, süreci yönetilebilir adımlara bölmek en iyisidir. Bir dizi kılavuz şekli ve kılavuzu kullanarak hindi nasıl çizileceğine dair eğitimimize başlayacağız. Kılavuzları kullanmak, ayrıntıları ve renkleri eklemeye başlamadan önce hindinin genel şeklini çizmemize yardımcı olur. Eğer sadece bunu yapmaya çalışırsak, oranları doğru yapmak zor olabilir ve baştan başlamak için birçok detayı silmek zorunda kalabiliriz.
Aşağıdaki resimde hindi çizimi eğitimimizin tüm adımları gösterilmektedir, böylece ne bekleyeceğinizi bilirsiniz.
Hindi çiziminiz için kullanabileceğiniz medyaya gelince, seçenekler sonsuzdur. Konu boyama adımlarına gelince, talimatları seçtiğiniz boya, kalem veya grafik tablete göre kolayca uyarlayabilirsiniz.
O halde, daha fazla uzatmadan hemen konuya girelim ve bir hindi çizip renklendirelim.
Adım 1: Hindi Çizimi – Ana Gövdenin Taslağını Çıkarma
Yukarıdaki çizimde görebileceğiniz gibi hindilerin şekli oldukça yuvarlaktır. Bu yüzden hindinin genel şeklini oluşturmak için oldukça bodur, açılı bir ovalle başlıyoruz. Bu oval, sol tarafı sağa göre daha yüksek olacak şekilde hafif açılı olmalıdır.
Ovalinizin tuvalin tam ortasında olduğundan emin olun ve hindinin geri kalanı için her tarafta bolca yer bırakın.
Adım 2: Hindinizin kafasını çizin
Hindilerin kafaları vücutlarına göre çok daha küçüktür. Bu nedenle hindi çizimimizde bu farklılığı yakaladığımızdan emin olmalıyız. Ana oval gövdenin sağ tarafının hemen üstüne, tuvalinizin sağ alt köşesine doğru daha keskin bir açıyla aşağıya doğru çok daha küçük bir oval çizin.
Boynunuza uyum sağlamak için baş ve vücut ovali arasında biraz boşluk bırakmayı unutmayın.
Adım 3: Baş ve gövdeyi birbirine bağlamak için boynun çizilmesi
Bu adımda hindinin ön kısmındaki boynun arka kıvrımını ve sarkan eti çizeceğiz. Baş ovalinin ön ucundan başlayarak, ana gövde ovaliyle hafifçe örtüşen uzun, kavisli bir şekil çizin.
Adım 4: Hindinin Taslağını Çizmek – Kuyruğu Çizmek
Bu adımda hindinin kanatlı kuyruğunun ana hatlarını çizmek için tek bir çizgi kullanacaksınız. Bu çizgiyi ana gövde ovalinin üst kısmından başlatın ve yukarı, geriye ve ovalin arkası etrafında eğin.
Ana gövde ovalinin alt kısmına geldiğinizde bu çizgiyi aniden 90 derece çevirip ana gövde ovalinin içine yerleştirin.
Adım 5: Kanat şeklini çizin
Hindi çizimimizin iki kanadı gövdenin arka kısmına hafif bir açıyla yere doğru sarkmaktadır. Vücudun bize en yakın tarafındaki kanatla başlayın. Ana oval gövdenin önünden başlayarak ovalin dışına ve aşağıya doğru düz bir çizgi çizin. Daha sonra bu çizgiyi yukarı doğru bükün ve kuyruk yapısının hemen altında hafif bir tümsek olacak şekilde ana gövde ovalinin içine geri getirin.
İkinci kanat için sadece diğer kanadın önünden ve gövdenin altından çıkan kanadın alt tarafını çizin.
Adım 6: Bacakları ve ayakları çizin
Hindinin oval ana gövdesinin altında iki kanat arasından iki bacak çıkıntı yapar. Bize en yakın olan bacakla başlayın çünkü bu daha görünür olan bacaktır. Ana gövde ovali ile en büyük kanat arasındaki kesişme noktasında başlar. Bu çizgiye devam edin ve ayakları oluşturmak için üç ayrı çizgiyle bitirin.
İkinci ayak için, en büyük kanadın altından uzanan üç çizgiden oluşan ayağı oluşturmanız yeterlidir.
Adım 7: Türkiye’nin taslağını çizin – Son şekli çizin
Kılavuzlar ve şekillerle yapılan onca zahmetli çalışmanın ardından artık hindi çiziminizin son taslağını oluşturmanıza yardımcı olmak için bunları kullanmanın zamanı geldi. Bu adımda dış kılavuz şekillerini takip edeceğiz, bazı tüy detayları ekleyeceğiz ve hindi taslağınızın yüzüne birkaç detay ekleyeceğiz.
Baştan başlayın ve kılavuz çizgilerinin ana hatlarını ana gövde ovalinin arkasına kadar takip edin. Biraz uzaklaştıktan sonra kuyruk şekline kadar devam eden daha kabarık, yuvarlak bir şekil oluşturmaya başlayın. Kuyruğa ulaştığınızda, aşağı indikçe büyüyen, yelpazelenmiş tüylerden oluşan bir taslak oluşturmak için kavisli şekillerle başlayın.
Kanatların alt kısımlarında da aynı tüy şekillerini oluşturun ve hafif keskin çizgilerle vücut konturunu takip etmeye devam edin.
Bacaklara ve ayaklara ulaştığınızda kılavuzları merkez noktanız olarak kullanın. Gaganın hemen altında kabarık bir çıkıntı oluşturarak hindinin göğsüyle devam edin. Bu adımı tamamlamak için bir göz şekli ve bu şeklin etrafında bir eğri oluşturun.
Taslağınızdan memnun kaldığınızda kalan yönergeleri silebilirsiniz.
Adım 8: Hindiyi çizin – doku ve detaylar ekleyin
Hindilerin farklı desen ve dokulara sahip inanılmaz sayıda tüyü var. Bu adım korkutucu görünebilir ancak bunu adım adım ve satır satır halledebilirsiniz. Baştan başlayarak, tüm baş ve boyun boyunca benekli bir doku oluşturmak için küçük noktalar ve yarım daireler kullanın.
Boynun dibine ulaştığınızda, vücudun şeklini takip eden kavisli bir desen oluşturmak için birbirine yakın çok sayıda küçük çizgiyle başlayın. Göğsün ön kısmındaki çıkıntı da dahil olmak üzere farklı tüy parçaları oluşturmak için bu adımı birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Hindi gövdesinde aşağıya doğru ilerledikçe bu çizgiler daha da büyüyüp uzamalı ve vücudun kıvrımını takip ederek birbirlerinden biraz daha ayrılmalı.
Kuyruk ve kanatlarda, duran tüylerin etkisini yaratmak için desenlerin etrafında düz çizgilerle başlayın. Kanatlar için, bulmaca parçalarına benzer şekilde birbirine dizilmiş serbest el desenleri çizersiniz. Kanada, gösterilen kanatta olduğu gibi kısa ve uzun çizgilerin birleştirilmesi gibi küçük doku detayları eklenebilir. Göğsün dalgalı, akıcı tüy çizgilerini vücudun ön kısmına doğru çizerek adımı tamamlayın.
Bacaklar ve ayaklar için pul pul bir doku oluşturmak için çok kısa çizgiler kullanın.
Adım 9: Hindiyi Boyamak – Kafaya Renk Eklemek
Bu ilk renklendirme adımı için kırmızının hafif pembe bir tonunu seçin . Amaranth kırmızısı idealdir, ancak benzer olan herhangi bir renk tonu harika sonuç verecektir.
Hindinizin tüm başını ve boynunu bu renkle doldurmak için normal bir boya fırçası kullanın.
Adım 10: Tüy kaplamanın temel rengi
Bu adımda hindimizin tüylerine renk katmaya başlayacağız. Ana gövde tüyleriyle başlıyoruz.
Bu ilk tüy gövdesini eşit bir renk katmanıyla doldurmak için koyu gri veya açık kahverengi boya kullanın.
Adım 11: Bu tüylere vurgu rengi ekleme
Şimdi bu tüy bloğunun üst ve arka kısmındaki tüylere bazı vurgular eklemek için daha açık bir kahverengi tonu kullanacağız.
Daha önce çizdiğimiz doku şekillerinden bazılarını doldurmak için ince bir fırça ve biraz açık kahverengi veya bej boya kullanın.
Adım 12: Bacaklara ve ayaklara renk uygulayın
Bu adım hızlı ve kolaydır. Hindinizin ayaklarını açık kahverengi boya ve ince bir fırça kullanarak renklendirin.
Adım 13: Hindiyi boyayın – Kanatları boyayla doldurun
Hindi kanatlarının son görünümü benekli olsa da bu adımda sadece taban rengini uygulayacağız.
Güzel, zengin bir kahve rengi tonu bulun ve bunu alt tüyleri doldurmak için kullanın.
Adım 14: Temel rengin kuyruğa uygulanması
Şimdi hindinin kuyruğuna son taban boya katmanını ekliyoruz ve tüm hindi çizimimizin taban katmanını tamamlıyoruz.
Kahverenginin daha açık ve daha sıcak bir tonunu kullanın ve kalan boş tüyleri doldurun.
Adım 15: Boyayla detay ve boyut yaratın
Bu adımda hindi çiziminize ek ayrıntı ve şekil eklemek için farklı gölge ve vurgu renkleri kullanacaksınız. Hindinin vücudundaki farklı tüy katmanlarını ayırt etmek için siyah boya dokunuşuyla başlayın. Ayrıca göğüs ve yan kanat tüylerine de biraz gölge ekleyin.
Daha sonra, daha koyu bir kırmızı veya turuncu tonu kullanarak boynun ve gaganın alt kısmına gölge ekleyin ve başın üstüne, iç kısmına ve göz çevresine bir miktar beyaz dokunuş ekleyerek adımı tamamlayın.
Kafaya odaklanırken, hindiye kendine özgü rengini vermek için yüzün göz çevresini mor veya mavi bir renk tonuyla renklendirin. Son olarak hindinin gagasının üst kısmını turuncu bir dokunuşla renklendirin.
Adım 16: Tüylere Detay Ekleme
Küçük, yumuşak bir fırça kullanarak kanat desenlerinin etrafını beyaz boyayla boyayın ve ters kahverengi bir deseni görünür bırakın.
Sırt tüyü yapıları için, açık kahverengi vurgulara renk karışımı eklemek amacıyla sarı veya altın rengi boyaya sahip küçük, yumuşak bir fırça kullanın.
Adım 17: Kuyrukta renkli detaylar oluşturun
Artık kuyruk tüyü desenlerine beyaz ve siyah boya kullanarak ilave detaylar eklemenin zamanı geldi. Keskin bir fırça ve biraz siyah boyayla başlayarak kuyruk tüylerinin dış kenarını ve kuyruğun iç çizgilerini renklendirin. Daha sonra küçük, yumuşak bir fırça kullanarak arka kuyruk tüylerini vurgulamak için biraz beyaz boya ekleyin.
Son olarak kuyruğun ortasındaki tüylü noktaları biraz beyazla renklendirin.
Adım 18: Hindi çiziminizi bitirme
Hindi taslağınızı tamamlamak için birkaç son ayrıntıya rötuş yapacağız. İnce bir fırça kullanarak baş ve boyun yapısı çizgilerinin çevresine siyah gölge dokunuşu ekleyerek başlayın. Aynı zamanda gözü siyaha boyayın.
Son olarak daha kusursuz bir görünüm istiyorsanız her noktanın üzerinden uygun renkle geçerek konturu kaldırabilirsiniz.
Umarız son hindi çiziminizden memnun kalırsınız ve daha birçok güzel ve gerçekçi hindi çizimi oluşturmaya çalışırsınız.
Sıkça Sorulan Sorular
Hindi çizmeyi diğer kuş çizmekten farklı kılan şey nedir?
Hindinin en belirgin özelliği çizim sürecinin diğer kuşlara göre temel farkıdır. Benzersiz desenleri ve renklerinin yanı sıra tüy düzenlemeleri de onları tüm sanatçılar için heyecan verici bir hayvan motifi haline getiriyor.
Hindi çizmeyi sıfırdan öğrenecek miyim?
Her halükârda! Bu eğitimde, hindi çizme sürecinde size yol gösterecek ve gerçekçi bir hindi taslağı oluşturmanızı çok kolaylaştıracak, takip edilmesi kolay 18 adım bulunmaktadır.