Eşek Nasıl Çizilir – Kolay Adımlarda Gerçekçi Bir Eşek Nasıl Çizilir

Hiç bir eşeğe bakıp nasıl çizileceğini merak ettiniz mi? Eğer bu size benziyorsa, o zaman doğru yere geldiniz. Bu takip etmesi kolay kılavuzda, gerçekçi bir eşek çizimi oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm adımları size anlatacağız. Doğru orantılardan ve boyutlardan eşek çiziminizin gerçekçi dokusuna ve renklendirmesine kadar, eşek çiziminin tüm süreci boyunca size rehberlik edeceğiz. Başlamaya hazırsanız çizim malzemelerinizi alın, rahatınıza bakın ve başlayalım.

eşek çizimi

Eşek çizmek için adım adım talimatlarımız

Eşekler harika yaratıklardır ve dünya çapında sayısız hayranları vardır. Çok popüler olmalarına rağmen birçok sanatçı eşek çizmekten çekiniyor çünkü eşeklerin de atlar gibi çizilmesinin zor olduğuna inanıyorlar. Tüm hayvan çizimi eğitimlerimizde öncelikli hedefimiz , süreci olabildiğince kolay ve eğlenceli hale getirmektir, bu yüzden bu kolay eşek çizimi eğitimini oluşturduk.

Eşek boyama

Çizim eğitimlerimizde çabaladığımız bir diğer şey de çok yönlülüktür. Bu nedenle, bu eğitim bir dizi farklı ortam ve teknik için uygundur. İster grafik sanatçısı olun ister renkli kalemler veya akriliklerle çalışmayı tercih edin, istediğiniz gerçekçiliği yaratmak için boyama adımlarımızı kolayca takip edebilir ve uyarlayabilirsiniz. Amacımız aynı zamanda hayvan çizimleri ve bu durumda eşek çizimlerini mümkün olduğunca basit hale getirmektir, bu yüzden hayvanımızın temel şeklini oluşturmak için her zaman kılavuzlar ve şekillerle başlıyoruz. Aşağıda, tüm yardımcı adımlar da dahil olmak üzere bu eğitimdeki adımlara genel bir bakış görebilirsiniz.

Eşek çizim talimatı

Adım 1: Ana Gövdenin Çizimi

Eşek çizimimizin temelini oluşturmak için yardımcı şekiller ve çizgiler çizerek başlayacağız. Eşeğin vücudunun en büyük kısmı ana gövdedir, bu yüzden çizime buradan başlayacağız. Ana gövde için temel şekli oluşturmak amacıyla uzun ve dar bir yatay oval kullanın.

Bu ilk adım için en önemli ipucumuz ana gövde ovalinizin yerleşimine dikkat etmenizdir. Ovalin tuvalin tam ortasında olduğundan ve her tarafta yeterli alan olduğundan emin olun.

Eşek çizimi 1

Adım 2: Eşeğinizin kafasını yaratın

Eşeğin vücudunun bir sonraki en büyük kısmı kafadır. Bu adımda onu çizeceğiz. Eşeğin kafasının şeklini temsil etmek için daire şeklini kullanırsınız.

Bu daire ana gövde ovalinden biraz daha yüksekte ve biraz aralıklı olmalıdır.

Eşek çizimi 2

Adım 3: Bir eşek çizin – burnun şeklini belirleyin

Son adımda eşeğin kafasını temsil etmek için daire kullanmanın garip olduğunu düşünmüş olabilirsiniz çünkü eşeğin kafası yuvarlak değil, çok daha uzundur. Şimdi kafanın daha gerçekçi ve tanınabilir bir temel şeklini oluşturmak için eşeğin burnunun şeklinin ana hatlarını çizeceğiz. Eşeğin burnu için baş dairesinden sağ alt köşeye doğru uzanan bir “U” çizmeniz yeterlidir.

Yumuşak bir geçiş için “U” şeklindeki burun baş dairesi kadar geniş olmalıdır.

Eşek çizimi 3

Adım 4: Köpek Kulaklarının Çizilmesi

Eşek taslağınızın kulakları için, baş yardımcı dairesinin hemen üzerinde yüzen iki farklı boyutta havuç şekli çizin.

Bu adımda perspektif çok önemlidir ve iki kulak şeklinin farklı boyutlarıyla elde edilebilir. Ön kulak bizim bakış açımıza en uzak olanıdır, dolayısıyla diğerine göre biraz daha küçük olmalıdır.

Eşek çizimi 4

Adım 5: Eşeğinizin kafasını ve vücudunu bağlayın

Bu adımda eşeğin boynunun şeklini çiziyoruz ve bunu baş ve vücudun yardımcı şekillerini bağlamak için kullanıyoruz. Bu adım, başın her iki yanında iki kavisli çizgiyi içerir. Boynunuzun üst kısmını büyük kulağın arkasına çizerek başlayın, çizgiyi hafifçe yukarı ve aşağı doğru bükerek gövde ovalinin üst kısmına bağlayın.

Boynun alt kısmı için, baş dairesinin alt kısmı ile ana gövde ovalinin en sağ noktası arasına kısa, kavisli bir çizgi çizmeniz yeterlidir.

Eşek çizimi 6

Adım 7: Kuyruk şeklini belirleyin

Son adım, eşek çiziminizde kuyruk şeklini oluşturmak için önemli bir ön koşuldu. Eşeğin arkasından, doğrudan tuvalin altına düşen bir kuyruk şeklini serbest el ile çizin. Kuyruğun ucu oldukça keskin olmalı ve ana gövdenin alt kısmının altında bitmelidir.

Eşek çizimimiz hareket eden bir eşek çizimi değildir, bu nedenle kuyruğu sabit bir durumda, sadece aşağıya doğru sarkacak şekilde çizeceğiz.

Eşek çizimi 7

Adım 8: Eşeğin Arka Ayaklarını Çizmek

Eşeğinizin duruşu nedeniyle bizim perspektifimizde sadece arka ayaklarından biri görünüyor. Orantıları doğru elde etmek için eşeğin bacaklarını üç parçaya ayıracağız. Eşek taslağınızın uyluk kısmından başlayarak, arka çizgiye, kalça şeklinin ana gövde ovaliyle buluştuğu noktada başlayın. Kanvasın önüne doğru hafifçe kıvrılan ve kuyruğun alt kısmıyla aynı hizada biten bir çizgi çizin.

Bu üst parçayı aynı seviyede biten başka bir çizgiyle bitirin ve ikisini küçük bir kavisli çizgiyle birleştirin.

Bu bağlantıdan sonra hemen hemen aynı uzunlukta fakat biraz daha ince ve kanvasın ön kısmına daha açılı olan ikinci bacak parçasını çizin. Hafifçe kare, üçgen bir toynak ekleyerek arka bacağı bitirin.

Eşek çizimi 8

Adım 9: Ön Bacak Çizimi

İlk ön bacak için, arka bacak için son adımla aynı adımları izleyin. Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç farklılık vardır. İlk olarak, bu ön bacağın tüm çizgileri arka bacağa göre daha yuvarlak ve daha hafif kavisli olmalıdır. İkincisi, ön uyluk biraz daha uzundur ve alt bacak bölümü arka bacağa göre daha kısadır.

Son olarak toynak arka bacağa göre biraz daha küçük ve sivri olmalıdır.

Eşek çizimi 9

Adım 10: İkinci Ön Ayağın Eklenmesi

Eşeğimizin duruşundan dolayı perspektif sadece ikinci ön ayağı görmemizi sağlıyor. Bunu yakalamak için, ikinci ön bacağın birincinin arkasından çıkan alt tarafını kısmen çizeceğiz. İkinci bacağı uyluk bölümünün ortasından başlatın ve çizgiyi ilk ön bacağın arkasından yavaşça uzatın.

Hiçbir durumda bacağın diğer tarafı görünmemeli ve toynağın yalnızca bir kısmını ikinci bacağın tabanında çizmelisiniz.

Eşek çizimi 10

Adım 11: Eşeğinizin son taslağını çizin

Bu adımda eşeğinizin son taslağını oluşturmak için şu ana kadar çizdiğimiz tüm kılavuzları kullanacaksınız. Ayrıca eşeğin yüzüne bazı detaylar ekleyeceksiniz.

Burnun üst kısmını iki kulak kılavuzundan burun kılavuzunun ucuna kadar çizmek için daha düz bir çizgi kullanarak baştan başlayalım. Bu konturda gözün hemen üzerinde hafif bir kavis bulunmalıdır. Burnun tabanında oldukça kare fakat kavisli bir köşe oluşturabilir ve dudak ayrımını ve ayrıntılarını özetlemeden önce bunu hafifçe daldırabilirsiniz.

Yüzün ana hatlarını çizerken, dudağın üzerine küçük bir oval ve küçük kavisli bir çizgi çizerek burun deliklerine de detaylar ekleyebilirsiniz. Limon şeklinde bir göz çizmeye devam edebilir ve ardından eşeğin başının yakınındaki gözün çevresine bir gözyaşı çizgisi çizebilirsiniz.

Eşek çizimi 11

Kulaklar için, kulağın yan kısımlarını kafa şekline getirerek yardımcı şekilleri oldukça yakından takip edebilirsiniz. Üç boyutlu bir görünüm oluşturmak ve her iki kulağın da öne baktığını göstermek için her kulağın önüne küçük bir çizgi ekleyin. Daha sonra, kılavuz şekillerini yakından takip ederek, eşek çiziminizin ana hatlarını boynunuzdan, sırtınızdan ve kalçanızın etrafından takip edebilirsiniz. Kuyruğun sonunda kabarık bir uç oluşturmak için çok sayıda küçük çizgi kullanabilirsiniz.

Eşek taslağının geri kalanı için çoğunlukla yönergeleri çok yakından takip edebilirsiniz. Bacaklar için, uyluk ile alt bacak arasındaki eklemin ana hatlarını çizmenize gerek yoktur, ancak bu eklemlerin çevresinde kürk görünümü oluşturmak için kısa çizgiler kullanabilirsiniz.

Çiziminizi tamamladıktan ve sonuçtan memnun olduğunuzda, kalan kılavuz çizgilerini silebilirsiniz.

Adım 12: Kürk ve Diğer Detayları Yaratın

Bu adım biraz korkutucu görünebilir ancak aslında tamamlanması çok kolaydır. Eşeğin ense kısmından başlayarak tüm vücudunu kürk dokularla kaplayarak başlıyoruz. Kısa saç darbeleri kullanarak eşeğin boynunda kulaklara ulaşana kadar kısa bir kafa oluşturun.

Yüz dokusu için, yüz özelliklerini saran dairesel bir desenle derinlik ve doku eklemek amacıyla çok kısa çizgiler ve noktalar kullanın. Kürk doku çizgilerinizin yönünü belirlemek için eşeğin başının ve gövdesinin şeklini kullanın.

Eşeğin üst yarısında uzun çizgiler ve karın ve bacaklar boyunca daha kısa çizgiler kullanarak eşeğin vücudunun geri kalanını bu şekilde yapılandırmaya devam edin. Kuyruğun içine uzun çizgiler ekleyin ve görünen üç toynak boyunca birkaç karalanmış çizgi ekleyin.

Eşek çizimi 12

Adım 13: Eşeği boyamak – temel rengi uygulamak

Gerçekçi kürk rengi elde etmek için tonları ve dokuları farklı katmanlarda oluşturmak en iyisidir. Eşeğin tüm vücuduna baz kat olarak orta kahverengi tonuyla renklendirme işlemine başlıyoruz.

Eşek çiziminize bu kahverengi tonun eşit bir katmanını uygulamak için normal bir fırça kullanın.

Eşek çizimi 13

Adım 14: İkinci kat boyanın uygulanması

İkinci boya katmanında, kürkün farklı bölgelerini vurgulamak için oldukça ince bir beyaz boya katmanı kullanın. Özellikle eşeğin burnu ve karnı vücudunun geri kalanından farklı bir tonda olduğundan bu bölgeleri tamamen beyaz tonla renklendirebilirsiniz.

Artık aynı beyaz tonu, eşeğin boynu, gövdesi, bacakları, gözleri ve kulakları dahil olmak üzere vücudunun geri kalanını ve ışığın doğal olarak vurduğu herhangi bir yeri vurgulamak için kullanabilirsiniz.

Eşek çizimi 14

Adım 15: İkinci katmanı hafifletin

Bu adımda, boyanın beyaz tabakasının üzerinden tekrar geçerek onu daha parlak ve belirgin hale getireceksiniz. Özellikle eşeğin namlu ve karnının açık renkli bölgelerini vurgulamak istiyorsunuz. Bu ikinci kat beyaz boyayı daha önce vurgulanan alanlara uygulamak ve karıştırmak için orta yumuşaklıkta bir fırça kullanabilirsiniz.

Merkezi noktaların açık renkli olmasını ve ardından kahverengiye dönmesini istiyorsunuz.

Eşek çizimi 15

Adım 16: Gölgeler ve ana hatlar eklemek için siyahı kullanın

Artık eşek çizimimize bazı hafif alanlar ekledik ve boyutlu madalyonun diğer tarafı olan gölgelendirmeyi eklemenin zamanı geldi. Eşeğin vücudunun ışık kaynağı tarafından doğal olarak gizlenecek kısımlarına siyah boyayı nazikçe ve hafifçe uygulamak için orta boy bir fırça kullanın .

Bu alanlar; namlunun alt kısmı, kulakların arası, kulak tabanı çevresi, namlunun en ucunda, gözün içi, boynun alt tarafı, karın kenarlarında bacak çevresi, bacak eklemlerinde, gövdenin arkasında ve eşeğin arka kısmında.

Eşek çizimi 16

Adım 17: Bir eşeğin boyanması – Çiziminize son rötuşları yapın

Bu son adım isteğe bağlıdır ancak daha düzgün ve kusursuz bir çizim oluşturur. Tek yapmanız gereken, keskin bir fırça ve uygun renkle üzerinden geçerek anahattı ve bazı doku detaylarını silmek. Bu yöntem, eşek çiziminizi güzelden çarpıcıya dönüştürmenin kolay bir yoludur!

Eşek boyama 17

Eşek nasıl çizileceğine dair rehberimize ulaştığınız için tebrikler! Umarız eşeğin taslağını çizmekten keyif almışsınızdır ve artık eskiz yapma, taslak çizme ve renklendirme becerilerinize daha fazla güveniyorsunuzdur.

Sıkça Sorulan Sorular

Yeni başlayan biri bile eşek çizebilir mi?

Tabi ki yapabilirsin! Bir eşeğin nasıl çizileceğini öğrenmek göz korkutucu bir görev gibi görünebilir, ancak takip etmesi gerçekten kolay eşek çizimi eğitimimizle, güzel ve gerçekçi eşek çizimleri oluşturmak için tüm bilgiye sahip olacaksınız.

Eşek kafası çizmek at çizmeye benzer mi?

Eşeklerle atların akraba oldukları ve vücutlarının da benzer şekillere sahip olduğu kesindir. Eşek kafası çizmek at kafası çizmekten sadece biraz farklıdır ama daha kolaydır.

Related Posts